AKTUELNO

Preferiram timski rad uvek, potrebno je uvek 11 igrača za pobedu, samo jedan ne pobeđuje, izjavio je doskorašnji italijanski vicepremijer i lider desno orijentisane Lige za sever Mateo Salvini.

On je u intervjuu za italijansku privatnu radio stanicu RTL na taj način prokomentarisao stanje u koaliciji desnog centra u Italiji.

- Ovo je koalicija koja nije formirana samo od političkih partija, u njoj se nalaze i građanske liste. Cilj nam je da privučemo one koji su razočarani u politiku, zbog formiranja aktuelne vlade (vladajuće većine) formalno legitimne, ali istovremeno, prema mišljenju miliona italijanskih građana, zloupotrebljene i uvredljive - poručio je Salvini, a prenosi ANSA.

Salvinijeva Liga za sever članica je koalicije desnog centra, u kojoj je i stranka Napred Italija Silvija Berluskonija, a ta koalicija je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima osvojila oko 37 odsto glasova.

Vlada aktuelnog premijera Italije Đuzepea Kontea "pala" je prošlog meseca, jer je Salvini povukao svoju Ligu iz vladajuće koalicije, u neuspelom pokušaju da izdejstvuje prevremene izbore.

I pored protivurečnosti u ideološkom pogledu, vladajuća Pokret pet zvezdica i do tada opoziciona Demokratska stranka (levog centra), uspele su da formiraju novu koaliciju čime su izbegnuti prevremeni parlamentarni izbori.

#Mateo Salvini

'