separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Albanija: Meta odložio izbore, Rama ne prihvata


Albanski predsednik Ilir Meta odložio je lokalne izbore u toj zemlji koji su bili zakazani za 30. jun, ali premijer Edi Rama kaže da će izbora biti.


 U saopštenju iz Metinog kabineta navodi se da je albanski predsednik iskazao veliku zabrinutost zbog duboke političke krize u Albaniji, prenosi portal A1 on. 

-Imajući u vidu hitnu potrebu da se stanje smiri i rizik od nepredvidive eskalacije konflikta preuzimam ustavnu i institucionalnu odgovornost i poništavam ukaz kojim je lokalni izbori trebalo da se održe 30. juna - poručio je Meta, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta. 

Naglasivši da poslednja događanja u državi narušavaju imidž te zemlje u svetu, iz kabineta navode da će detaljnije obrazloženje o odlaganju izbora dati u ponedeljak. Eskpresno, sa izbornog mitinga u albanskom gradu Berat, reagovao je albanski premijer Edi Rama koji je poručio da će izbori 30. juna biti održani. 

U Tirani je sinoć održan osmi protest ujedinjene albanske opozicije na kojem su se ponovo demonstranti sukobili s policijom, bacani su molotovljevi kokteli, a policija je odgovorila dimnim bombama. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti