AKTUELNO

Teheran je optužio Vašington da "nanosi štetu iranskom narodu i izaziva tenzije u regionu" i ponovo odbacio tvrdnje da Iran želi da poseduje nuklearno oružje.

Trampova administracija "nanosi štetu Iranu i izaziva napetost u regionu", naveo je iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif na Tviteru.Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je tokom posete Japanu da ne teži promeni režima u Iranu.

- Ne tražimo promenu režima (u Teheranu), želim da to bude jasno (...) Ono što želimo jeste odsustvo nuklearnog oružja. Apsolutno ne želim da da nanesem štetu Iranu - rekao je Tramp.

Zarif je na to odgovorio da će postupci, a ne reči, govoriti o namerama koje je izneo @realDonaldTrump.

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije. SAD su ranije ovog meseca poslale bombardere i grupu nosača aviona u

Persijski zaliv zbog navodne, još uvek neprecizirane pretnje Irana, a američki predsednik je izjavio i da će se Iran suočiti sa "zvaničnim krajem" ako ponovo zapreti Vašingtonu.

#Iran

#SAD

'