separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

GORI TIRANA! DEMONSTRANTI DIVLJAJU PRESTONICOM ALBANIJE: Bacaju molotovljeve koktele, lome sve pred sobom, ulice pune dima a policija ćuti! (FOTO)


Demonstranti su večeras na antivladinim demonstracijama u Tirani bacali Molotovljeve koktele i petarde na policiju koja je stajala ispred zgrade vlade, a sve se događalo samo nekoliko sati nakon što su zvaničnici SAD i Evropske unije zatražili od obe strane uzdržanost.


Hiljade demonstranata stajale su na jakoj kiši dok su se iznad njih nadvijali gusti oblaci belog dima od baklji, prenosi AP, dodajući da policija do sada nije uzvratila.

Autor: Tanjug AP/Visar Kryeziu

Tokom protesta proteklog vikenda pristalice opozicije sukobile su se sa policijom, koja je odgovorila suzavcem. Povređeno je nekoliko osoba na obe strane. Zbog nereda je privedeno 50 ljudi.

Uoči današnjih protesta Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će opozicija pokušati da ponovi "nasilna dela".

Autor: Tanjug AP/Visar Kryeziu

Socijalistički premijer Edi Rama osudio je nasilno ponašanje demonstrranata rečima: "Albanija je oštećena".

Autor: Tanjug AP/Visar Kryeziu

Opoziciona Demokratska stranka optužila je vladu da pokušava da izazove "konfrontaciju, sukobe i strah među građanima".

Autor: Tanjug AP/Visar Kryeziu

Opozicija održava proteste od sredine februara, optužujući vladine zvaničnike za korupciju i krađu glasova na parlamentarnim izborima pre dve godine. Oni zahtevaju prelaznu vladu i prevremene izbore.

Autor: Tanjug AP/Visar Kryeziu

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti