AKTUELNO

U ovom trenutku sastajem se sa glavnim vojnim jedinicama naših oružanih snaga, počinje završna faza smene Madura, dodao je opozicioni lider u video snimku koji je objavio jutros.

Opozicioni venecuelanski lider Huan Gvaido, koji je podržan od strane SAD, pozvao je vojsku Venecuele na punu pobunu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura. On je pozvao na puč u video snimku objavljenom na Tviteru, a koji je nastao u jednoj vojnoj bazi.

Na snimku Gvaido poziva na oružanu pobunu, vidi se kako je okružen vojnicima i govori da se sastaje sa vojnim jedinicama, te da počinje završna faza "Operacije Sloboda". Ovo je, kaže, deo njegovog plana o smeni Madura.

Madurov portparol izjavio je da je venecuelanska vojska uz predsednika, a na ulicama Karakasa mogu se videti brojna oklopna vozila koja se kreću ka vojnoj bazi u kojoj je Gvaidov snimak nastao.

Foto: Tanjug AP

Foto: Tanjug AP

U pravcu Gvaida i njegovih oko 70 vojnika (koji se takođe mogu videti na snimku) ispaljeni su i suzavci.

U nizu Tvitova venecuelanski ministar poručio je da se vladine snage trenutno "suočavaju sa malom grupom vojnih izdajnika" koji su nastojali da "promovišu državni udar i rade protiv mira u republici".

#Puč

#Venecuela

#Vojska

'