AKTUELNO

Za sada nepoznata osoba pokušala je da otruje beskućnika iz Liverpula. On je otrovan arsenikom, a kako kaže veruje da se on nalazio u čipsu koji mu je dao jedan od prolaznika.

Beskućnik kaže da je poslednje čega se seća pre nego što se osvestio u bolnici da mu je neko u nedelju dao tanjir sa čipsom.

Lekari su otkrili otrov u njegovom organizmu. O ovom incidentu je javnost obavestila Mišel Langan, koja vodi kampanju za beskućnike i redovno posećaju ovog čoveka.

-Pretpostavljamo da je neko poprskao otrov na čips koji mu je dao - kaže ona i ističe da je beskućnik razgovarao sa policijom, a da je čips dat na analizu.

Ovo nije prvi put da su beskućnici u ovom gardu na meti raznih napada. U novembru prošle godine, neko je beskućniku stavio vatromet u džep pantalona pa ga zapalio.

Čovek je zadobio teške opekotine. Mišel dodaje da je većina ljudi ljubazna prema beskućnicima, ali da brine zbog povećanog broja incidenata koji su se dogodili.

-Šokirana sam. Tokom pposlednjih godina čuli smo strašne stvari, a sve to se izgleda događa smišljeno i sa zlobom. Drago mi je što je ovaj čovek sada dobro, ali moglo je da se završi kobno po njega - rekla je ona.

Policija kaže da istražuje sve prijave napada na beskućnike i da ih je shvatila veoma ozbiljno.

#Beskućnik

#Trovanje

#Velika Britanija

'