AKTUELNO

Majka devojčice iz Jorkšira tvrdi da kosa njene ćerke izgleda kao kosa trol lutke zbog retkog sindroma, a da se i neretko susreću sa uvredama i zlobnim komentarima.

Vajnter Sejmor (7) ima Sindrom kose koju je nemoguće očešljati, a za koji se smatra da pogađa samo 100 ljudi širom sveta.

- Devojčica je rođena sa crnom gustom kosom, ali je odjednom počela da joj niče plava, nežna kosica zbog koje je delovala kao pile - kaže njena mama Šarlot Sejmor (33).

Devojčica privlači pažnju gde god da ode, dok nepoznate osobe redovno prilaze njenoj mami da pitaju: 'Šta nije u redu s njenom kosom?' i čak napadaju majku da zanemaruje dete, Šarlot kaže da devojčica uživa u pažnji koju dobija.

Šarlot dugo nije znala da joj ćerka pati od bilo kakvog sindroma.

Pokušavala je i isprobavala sva moguća sredstva ne bi li raščešljala devojčici kosu, ali ništa nije uspevalo. Tako je, pretražujući internet u potrazi za rešenjima, zapravo našla problem.

- Kosa joj je luda. Kao da se skuplja i u sredini ima milion ludih pramenova. Stvarno ne možeš da provučeš češalj kroz nju. Za školu je samo zavežem u rep kako bih je sklonla - kaže majka.

#Kosa

#Majka

#ćerka

'