AKTUELNO

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje 1999. godine.

Kako je navela Zaharova, u medijima se mnogo meseci vrtela histerična kampanja o navodnim masovnim represijama nad Albancima, dok se prećutkivalo o terorističkim aktivnostima kosovskih boraca i njihovim zločinima, uključujući i kidnapovanje ljudi sa ciljem nezakonite trgovine organima, prenosi Sputnjik.

- Nijedan triler ne može da se uporedi sa užasima koji su se dešavali na tim prostorima - istakla je portparolka. Zaharova je rekla da je povod za bombardovanje bilo ubistvo civila u Račku, što su preneli svi mogući zapadni mediji i sve strukture NATO i EU, iako se potom ispostavilo da to uopšte nisu bili civili, već preobučeni kosovski borci.

- Rezultat propagandne kampanje - oružana agresija protiv evropske države i faktičko otuđivanje dela teritorije upotrebom vojne sile. Upravo je te 1999. godine NATO sahranio međunarodno pravo u Evropi - naglasila je Zaharova.

Nakon tih dešavanja svaka tvrdnja zapadnih zemalja da se negde koristi propaganda ili ne poštuje sloboda reči može se smatrati neskrivenim licemerjem, zaključila je Zaharova.

#Marija Zaharova

#bombardovanje

'