AKTUELNO

Napadač koji se sumnjiči za ubistvo troje ljudi na božićnom vašaru u Strazburu u utorak ubijen je večeras u akciji policije, navela su dva policijska izvora.

Šerif Šekat ubijen je u delu Strazbura, Meno, nakon večerašnje akcije policije, prenose mediji.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane potvrdio je večeras da je u akciji policije ubijen muškarac osumnjičen za ubistvo tri osobe na Božićnom vašaru u Strazburu.

On je dodao da su tri policajca naišla na njega na ulici i prepoznala ga kao osumnjičenog Šerifa Šekata.

Kada su pokušali da ga uhapse on se okrenuo i počeo da puca na njih na šta su policajci uzvratili i ubili ga, javio je Rojters.

Ranije je javljeno da su u tom delu grada odjeknula najmanje tri pucnja i da se čuo helikopter.

Za Šekatom je tragalo 720 policajaca širom istočne Francuske, iz vlade su ranije danas poručili da ga žžele "žživog ili mrtvog".

Podsećamo, broj poginulih u napadu, koji je Šekat izveo u utorak uveče na Božžićnom vašaru u Strazburu, popeo se na tri nakon što je jedna teško ranjena osoba preminula, saopštila je kancelarija pariskog tužžilaštva.

Šekat je obaveštajnim službama bio poznat kao potencijalna sigurnosna pretnja. Ranije je služio zatvorske kazne u Francuskoj i Nemačkoj. Prema Daili Mail-u, Čekat je osuđen na dve godine zatvora u 2011. godini zbog napada nožem na šesnaestogodišnjaka.

#Strazbur

#napadač

'