AKTUELNO

Ona je prosvetarima pripisala zasluge za pružanje pomoći mladima.

Mišel Obama održala je poslednji, veoma emotivan, govor kao odlazeća prva dama SAD, na ceremoniji u Beloj kući na kojoj je pohvalila rad školskih pedagoga SAD.

Tokom govora u Istočnoj sobi Bele kuće, koji je održala okružena prosvetarima, administratorima i učenicima, Mišel Obama se usredsredila na mlade ljude u publici i širom nacije, uz poruku da zemlje pripada njima.

Obama je prosvetarima pripisala zasluge za pružanje pomoći mladima da postignu što bolje rezultate.

-I nema boljeg načina da privedem kraju svoje vreme kao prva dama nego proslavom sa svima vama. Zbog toga želim da završim govor, jednostavnim - hvala vam. Hvala vam zbog svega što radite za našu decu i zemlju. Bila mi je najveća čast u životu to što sam bila vaša prva dama. I nadam se da sam vas učinila ponosnim - istakla je ona.

Prva dama Sjedinjenih Država obratila se i deci imigranata, kojima je poručila da su deo ponosne tradicije uvođenja novih kultura u američko društvo što, kako je ocenila, doprinosi da SAD budu "najveća zemlja na planeti".

Osvrnula se i na one koji nemaju mnogo novca i podsetila da su ona i predsednik Barak Obama takođe bili u sličnoj situaciji.

Uz naporan rad i dobro obrazovanje sve je moguće, zaključila je Mišela Obama, preneo je Glas Amerike.

Govor Mišel Obame su pratile i brojne zvezde, među kojima muzičari Ašer i Keli Roulend, komičar Džej Ferou, s kojim je prva dama snimila muzički spot, da bi podstakla učenike da pohađaju koledž.

Č.N.

#Barak Obama

#Bela kuća

#Mišel Obama | Michelle Obama

'