AKTUELNO

Kako prenose mediji, muzičar je preminuo u utorak, a uz njega su bili supruga i deca.

Tobi Smit, koji je bio klavijaturista benda Džamirokvaj od njegovog osnivanja 1992. sve do 2002. godine, umro je u 46. godini. Kako navode svetski mediji, uzrok smrti je rak od kog je bolovao godinama, ali je to krio od javnosti.

Foto: Printscreen Youtube

Basista Stjuart Zender, koji je bio u grupi sa Smitom, na svom Instagramu je napisao dirljivu poruku kojom se oprostio od preminulog muzičara.

Foto: Printscreen Youtube

Volim te puno. Moj stariji brat Tobi prešao je na drugu stranu sinoć. Sva moja izvanredna sećanja su vezana za njega i grupu koju smo stvorili. Najtalentovaniji muzičar s kojim sam ikad imao čast da pravim muziku. Tvoje svetlo će sijati večno. Hvala ti što si ulepšao moj i svačiji život. Slaviću tvoj život i ljubav. Počivaj u ljubavi - napisao je Zender.

Od Tobija Smita oprostio se i frontmen grupe Džamirokvaj, Džej Kej koji je tužne vesti objavio na Fejsbuku.

Juče sam saznao vest, za koju sam se nadao i iskreno verovao da nikad neću čuti, da je moj dragi prijatelj Tobi preminuo. Moje srce je puno tuge i bola toliko da mi je teško da bilo šta napišem o tome - napisao je Džej Kej.

Tobi je rođen 29. oktobra 1970. u Londonu, a osnovao je grupu Jamiroquai sa Zenderom, pevačem Džej Kejem, bubnjarem Nikom Van Gelderom i Valisom Bjukenenom na didžeridu.

Usledio je svetski uspeh, ali je Smit napustio bend 2002. godine, navodeći kao razlog porodične obaveze. Fan sajt Funkin piše da je napravio studio u svojoj kući, gde je sam pravio sajder, skupljao stare automobile i gajio konje.

Pink.rs

#Muzičar

#Tobi Smit

#preminuo

'