AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred prvi meč protiv Kopenhagena u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kaže da veoma respektuje rivala iz Danske i da osim maksimuma ne želi ništa da obećava.

- O Kopenhagenu imam samo pozitivne utiske, posebno o veličini kluba i rezultatima poslednjih godina, redovno je član Lige šampiona i Lige Evrope. Vezan je za identitet trenera Solbakena, ima prepoznatljiv stil igre sa apsolutnim fudbalom u formaciji 4-4-2. Znamo da će biti teško, ali nemamo čega da se plasiramo i tako smo naučeni. Borićemo se i nikad ništa sem maksimuma nećemo da obećamo - rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Milojevića je naljutilo pitanje novinara oko mišljenja da se njegov tim nalazi u slabijoj formi.

- Dosta toga se priča o formi, ne znam zašto se toliko potencira. Hajde da merimo kako je bilo pre mog dolaska pre tri godine... Nismo superherojska ekipa, već samo ona koja se trudi. Imamo neka merila, a što se priča da smo bolji za pet, šest ili 10 golova, ne razumem. Ponoviću, svi danas igraju fudbal, a postoje prevelika očekivanja i to nas je koštalo više puta u prošlosti.

Milojević ne smatra da u Kopenhagenu daju preveliki značaj podatku da Zvezda pod njegovim vođstvom nema poraz na domaćem terenu u evropskim kvalifikacijama.

- Ne verujem da razmišljaju o tome, više je za novinare... Oni misle o svojoj ekipi, pripremljeni su najbolje moguće i upoznati su sa svim detaljima.

Glavni cilj je plasman u Ligu šampiona, nema dilemu Milojević.

- Voleo bih da dođemo do cilja, daćemo sve od sebe. Sve je teže da ponovimo ono što smo prošle godine. Moramo da budemo skoncentrisani, bez obzira na ime rivala, bilo da je Salcburg, Krasnodar ili neko drugi - kaže on.

Crveno-beli su prethodno odložili meč protiv Voždovca proteklog vikenda kako bi se što bolje spremili za Dance.

- Mnogo nas je poremetio meč u Helsinkiju, iako ne trazim i ne prihavatam alibi. Hvala FSS-u na uslišenoj molbi, samo zbog toga da ne bismo opteretili ekipu posle meča na veštačkoj travi. Samo da ne bismo izlagali igrače opterećenju.

Pobednik duela između danskog i srpskog prvaka u plej-ofu igra sa švajcarskim Jang Bojsom.

- Znamo šta donosi utakmica protiv Kopenhagena, mnogo na putu ka Ligi šampiona. Verujte da ne razmišljamo ni o čemu drugom, svjedno nam je. Znamo ko je protivnik ovog para, ali nas ne dotiče i samo razmišljamo o Kopenhagenu - zaključio je Milojević. Utakmica između Crvene zvezde i Kopenhagena igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 20 i 45.

#FK Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'