AKTUELNO

Da visoko obrazovanje ne utiče na talenat i uspeh, dokaz su i ovi poznati.

Oni su talentovani, lepi, beskrajno bogati, ali ne i obrazovani.

Pred vama su zvezde koje su stigle do vrha bez srednjoškolske diplome.

Ketrin Zita-Džouns

Jedna od najlepših glumica na svetu nije završila srednju školu. U 15. godini odustala je od školovanja, preselila se u London i posvetila se glumačkoj karijeri. Ketrin je odmalena nastupala u lokalnom pozorištu i znala je da je gluma ono čime će se baviti u životu. Ipak, nije u potpunosti odustala od obrazovanja, jer je upisala umetničku školu u Londonu, ali ostala je bez diplome srednje škole.

Foto: Printscreen Youtube

Nikolas Kejdž

Kejdž je od srednje škole odustao sa 17 godina, kako bi mogao da se posveti glumačkoj karijeri. Godinu dana kasnije je već dobio prvu televizijsku ulogu.

Foto: Printscreen Youtube

Robert de Niro

Jedan od najuspešnijih glumaca, kog većina pamti po ulozi u legendarnom "Kumu", živeo je u Njujorku i dva puta je upisivao privatne škole, ali nijednu nije završio. Pred svoj 17. rođendan, De Niro je odlučio da napusti školu.

Foto: Printscreen Youtube

Robert Dauni Džunior

Prvi je glumački posao dobio sa svega pet godina. Kada je imao 17, roditelji su mu se razveli, a on je odlučio da napusti školu. Kada mu je karijera krenula uzlaznom putanjom zapao je u probleme sa drogom, ali uspeo je da se vrati na pravi put.

Foto: Printscreen Youtube

Kameron Dijaz

Lepa Cameron je u tinejdžerskim godinama bila uverena da će postati manekenka. I ona je u 17-oj godini odustala od školovanja, kako bi se posvetila modelingu. Upravo preko manekenstva je uspela da upliva i u holivudske vode gde se zadržala do danas.

Foto: Printscreen Youtube

Dru Barimor

Kada postanete zvezda još kao dete, visoko obrazovanje obično ne ide uz to. A s obzirom na to da se Dru prvi put pojavila pred kamerama kada je imala 11 meseci, a sa sedam godina je već glumila u hit filmu "E.T.", jasno je da joj nije bilo suđeno da završi visoke škole.

Foto: Instagram

Džoni Dep

Džoni je odustao od škole jer je želeo da bude rok zvezda. Kada je imao 13 godina pridružio se lokalnom bendu. Iste godine je, navodno, izgubio nevinost sa devojkom u autobusu za turneje. Sa 15 godina je definitivno odustao od škole. Proslavio se tek kasnije kada se na nagovor Nikolasa Kejdža okušao kao glumac.

Foto: Printscreen Youtube

Al Paćino

Ni Paćino nije bio uzoran učenik. On je sa 17 godina odustao od škole, nakon što je pao na svakom predmetu osim na engleskom.

Foto: Printscreen Youtube

Kventin Tarantino

Tarantino je sjajan primer kako nekome ko ima talenat nije neophodna diploma da bi postao vrhunski stručnjak u svom poslu. Zanimljivo je da je on od škole odustao sa 16 godina, jer je smatrao da će više naučiti sam nego u školskoj klupi.

Foto: undefined

Lejdi Dajana

Kada je upoznala princa Čarlsa radila je kao pomoćnica u jednom dečijem vrtiću jer nije bila dovoljno obrazovana da bi bila vaspitačica. Princeza i miljenica nacije nije uspjela da položi ispite koje britanski učenici polažu sa 16 godina. Ona se tada odselila, i nastavila je školovanje u Švajcarskoj, ali nikada nije dobila diplomu.

Foto: Wikipedia

Autor: M. Đurović

#Al Pacino

#Cameron Diaz

#Catherine Zeta-Jones | Katrin Zita Džons

#Drew Barrymore

#Džoni Dep | Johnny Depp

#Lejdi Dajana | Princess Diana of Wales

#Nikolas Cage

#Robert Downey Junior

#Robert de Niro

'