AKTUELNO

Ona je uverena da smrt njene ćerke nije nesrećan slučaj.

Čuvena pevačica koja je pre tri decenije ostala bez ćerke čija je smrt obavijena misterijom konačno je progovorila o tragediji koja ju je zadesila.

Širli Novak, koja je najpoznatija po pesmi "Goldfinger" iz istoimenog filma o Džejsmu Bondu, otkrila je da ju je smrt ćerke do te mere pogodila da nije mogla da peva šest meseci.

Iako je policija smatrala da je njena smrt bila nesrećan slučaj, Širli ne veruje da u pitanju nezgoda.

Njena ćerka Samanta Novak (21) pronađena je mrtva u reci Ejvon u Bristolu 1985. godine, a poslednji put je viđena devet dana ranije u jednom pabu.

Kako ona tvrdi, tuga zbog tragedije koja ju je pogodila zauvek je oštetila njen glas.

Foto: Wikipedia

- Nedelju dana sam bila zatvorena u kući, a onda sam jednog dana ustala i shvatila da me to ubija i da moram da se vratim na scenu. A kada sam stala na binu da nastupim, glas nije hteo da izađe. Umesto da kod kuće oplakujem njenu smrt, tugu sam ispoljavala kroz pesme. Verovatno nisam dobro disala, pa sam počela da paničim - ispričala je ona.

U tom stanju bila je nekoliko meseci.

- Nisam mogla da pevam šest meseci, pa sam počela da radim sa stručnjakom za glas, s kojim sam vežbala jačanje glasnih žica - rekla je ona.

Samanta je druga Širlina ćerka, koju je dobila sa suprugom Sergejom Novakom.

- Nikad nisam poverovala u priče da se ubila. Da je skočila sa mosta, sve kosti bi joj bile slomljene, ali na njenom telu nije bilo nikakvih povreda, niti vode u plućima. To me je mučilo svih ovih godina - priznala je Širli.

Ovaj slučaj ponovo je otvoren 2010. godine, a detektivi su sumnjali da je serijski ubica Majkl Mofat odgovoran i za njenu smrt, ali nikad nisu uspeli da dokažu ovu teoriju.

Autor: V. T.

#Smrt

#ćerka

#Širli Novak

'