AKTUELNO

Lepa turska glumica imala je veoma buran emotivni život.

Tuba Bujukustun jedna je od najlepših i najpopularnijih turskih glumica današnjice, a domaća publika će uskoro imati priliku da je gleda na Televiziji Pink, u najgledanijoj seriji "Ljubav i novac".

Ona je svojim talentom, ali i neverovatnom lepotom stekla svetsku slavu, a iako joj je to donela gluma, Tuba je kao devojčica imala druge planove.

Rođena kao jedinica, Tuba je još od detinjstva pokazivala interesovanje za umetnost, posebno crtanje. Međutim, njeno odrastanje je krenulo stranputicom i kao vrlo mlada, Tuba je dotakla samo dno društvene lestvice i upala u loše društvo. Mediji su pisali i da je radila u klubu u kom su klijenti iznajmljivali devojke za noć. A tada se njena sudbina promenila, kada ju je ugledao jedan reditelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle nekoliko pojavljivanja u reklamama, Tuba je debitovala u televizijskoj seriji "Sultan Makami", da bi usledile ozbiljnije glumačke ponude.

Pojavila se u seriji "Cemberimde Gul Oya", da bi zatim dobila glavnu ulogu u filmu "Gulizar", za koju je 2005. godine dobila nagradu za najbolju glumicu na internacionalnom festivalu u Baru, u tadašnjoj državi Republika Srbija i Crna Gora.

Sledeće godine dobila je mogućnost da zaigra rame uz rame sa slavnim Žan-Klodom van Damom u filmu "The Exam", što joj je otvorilo vrata za dalje poslovne uspehe.

Za seriju "20 minuta" bila je čak nominovana za prestižnu nagradu "Emi", ali je najveći uspeh postigla u seriji "Ljubav i novac", nakon koje je stekla neviđenu popularnost. Odmah po završetku snimanja serije "Ljubav i novac", Tuba je odlučila da radikalno promeni izgled.

Ona je odsekla svoju dugu, gustu kosu, koja je bila njen zaštitni znak i zahvaljujući kojoj je bila zaštitno lice mnogih evropskih brendova, ali razlog za to nije bila neka nova uloga, već nešto što je oduševilo njene fanove.

Kosu sam odsekla po sopstvenoj želji i donirala je fondaciji koja obezbeđuje sredstva za lečenje dece obolele od raka - objasnila je jednom prilikom lepa glumica.

Kada ne snima serije i filmove, Tuba je posvećena humanitarnom radu. Naime, 2014. godine postala je UNICEF-ov ambasador dobre volje i od tada se aktivno zalaže za dečija prava. Učestvovala je u globalnoj UNICEF-ovoj kampanji "No Lost Generation", koja je imala za cilj da podigne svest o potrebama dece izbegle iz Sirije, a koja su došla u Tursku i druge zemlje u regionu.

Tuba je bila verena za snimatelja Samija Sajdana, ali je nakon tri godine veze raskinula. Nakon toga se šuškalo da je u vezi sa kolegom Džanselom Elcinom, ali to nikad nije potvrđeno.

Glumica se 2011. godine udala u Parizu za kolegu Onura Sajlaka, a kako sama kaže, sve oko venčanja se odigralo na brzinu.

Bili smo prijatelji četiri ili pet godina, pre nego što smo uplovili u vezu. Živeli smo zajedno dva meseca, ali me nije mnogo ubeđivao da treba da se venčamo, to se jednostavno dogodilo. Onur me dobro poznaje, i znao je da se moramo na brzinu venčati, jer da je veza potrajala, nikad se ne bih udala. Uvek sam se plašila braka, jer sam mislila da žene zbog braka odustaju od sebe. Tako da mogu da kažem da me je oženio na prevaru - ispričala je svojevremeno Tuba.

Već 2012. godine, Tuba je rodila bliznakinje Maju i Toprak, ali je porođaj za nju bio traumatično iskustvo. Naime, u devetom mesecu trudnoće je zbog komplikacija pala u komu, a zbog neprirodnog položaja jedne bebe, morali su da je porode carskim rezom.

Međutim, danas su Tuba, Onur i njihove bliznakinje srećna i stabilna porodica.

Volim da provodim vreme sa svojim ćerkama. Onur je divan otac, a prvih sedam meseci smo sam on i ja brinuli o njima - rekla je jednom prilikom Tuba.

U seriji "Ljubav i novac", Tuba glumi Elif, devojku koja upada u nevolju nakon smrti oca, kada mračne tajne počinju da isplivavaju na površinu.

Zajedno sa policijskim inspektorom Omerom, koga glumi Engin Akjurek, Elif kreće tragom ukradenih dijamanata, a kako će se ova priča razvijati, saznaćete uskoro, samo na Televiziji Pink!

Autor: Pink.rs

#Koma

#Ljubavnik

#Trudnoća

#Turska

#glumica

#serija

'