AKTUELNO

Sada je supruga pokojnog glumca otkrila detalj koji bi mogao da objasni zbog čega je bio u depresiji.

Njegova smrt bila je šok za sve, a ceo svet ostao je u žalosti kada je jedan od najduhovitijih glumaca izvršio samoubistvo.

Razlog zbog kog je Robin Vilijams digao ruku na sebe, verovatno nikad javnost, a ni njegovi najbliži, neće saznati, a sve ostaje u sferi spekulacija.

Međutim, sada je njegova udovica otkrila detalj koji bi mogao da objasni zbog čega je slavni glumac bio u depresiji.

Naime, Suzan Šnider Vilijams u jednom intervjuu otkrila je da je njen pokojni suprug bolovao od mentalne bolesti.

- Patio je od demencije sa Levi telime, a ta bolest otkrivena je tek na autopsiji - otkrila je Suzan.

Vrsta demencije od koje je patio Robin treća je po učestalosti nakon Alchajmerove bolesti i vaskularne demencije.

Ima slične simptome kao Alchajmer i Parkinsonova bolest - teška depresija, halucinacije, deorijentacija, gubitak pamćenja i poremećaj sna.

- Tipični lekovi za Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest mogli su čak i da pogoršaju njegovo stanje - objasnio je jedan stručnjak.

Preminuli komičar, otkrila je njegova udovica, loše je reagovao na sve lekove koje je uzimao, a njegov strah i anksioznost bivali su sve gori.

- Niko od nas nikada ne bi pomislio da je Robin spreman da oduzme sebi život - objasnila je Suzan i dodala da je on sve to skrivao od svih, pa i od sebe.

- Da se nije ubio, mom suprugu bi zbog bolesti ostalo još najviše tri godine života. Kada su ga lekari reanimirali, bila sam kraj njega i molila sam se. Rekla sam mu da je najhrabriji muškarac kog sam ikad upoznala. Oprostila sam mu svim svojim srcem - ispričala je Vilijamsova udovica.

Robin je izvršio samoubistvo 11. avgusta 2014. godine u 63. godini.

Iza sebe je ostavio troje dece - Zakarija, Kodija i Zeldu.

Autor: M. Đurović

'