AKTUELNO

Pesmu, koja je obeležila karijeru najveće balkanske zvezde, uradio je bosanski pevač i kantautor.

Pesma "Beograd" svakako se može nazvati ličnom kartom Svetlane Cece Ražnatović, i bez sumnje je jedan od najvećih hitova svih vremena.

Međutim, malo ko zna, osim Cecinih najvećih fanova, da je ovu pesmu napisao slavni bosanski pevač Dino Merlin.

Foto: Pink.rs

Pored ove, Dino je napisao i pesme "Žarila sam žar" i "Zaboravi", a sada je Ceca prvi put otkrila koliko je platila pesmu "Beograd".

Foto: Marina Bugarčić/Printscreen Instagram

Ceca nije znala da li je pesma bila prvobitno namenjena Vesni Zmijanac, ali je ispričala kako je došlo do toga da se ovaj hit nađe u njenim rukama.

- To zaista ne znam. Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu “Zaboravi” i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tada bio rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. Ja sam prebacila pesmu koja je trebalo da bude duetska u solo izvođenje. To je cela istina. I pesmu “Žarila sam žar” takođe je napisao Merlin. Imam tri njegove pesme - objasnila je najpopularnija balkanska zvezda.

Foto: Printscreen

Da podsetimo, pesme "Žarila sam žar" i "Zaboravi" našle su se na Cecinom albumu "Šta je to u tvojim venama" iz 1993. godine, dok se veliki hit "Beograd" našao na albumu "Fatalna ljubav" iz 1995. godine.

Autor: Pink.rs

#Dino Merlin

#Svetlana Ceca Ražnatović

#pevač

#pevačica

'