separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

showbiz

DANAS SE OBELEŽAVA 85. GODIŠNJICA OD ATENTATA NA KRALJA ALEKSANDRA: Glumac Pinkove HIT SERIJE 'Crveni mesec' neverovatno podseća na njega, a evo kako je on DOŽIVEO OVU ZNAČAJNU ISTORIJSKU LIČNOST SRBIJE!


Mihajlo Jovanović nam je otkrio kako se pripremao za ovu ulogu i šta mu je u tome pomoglo.


Na današnji dan 1934. godine u Marseju je ubijen kralj tadašnje Jugoslavije Aleksandar Karađorđević. Hice u kralja je ispalio Vlada Georgijev Kerin, poznat kao Černozemski, član makedonskog VMRO-a (Unutrašnja makedonska revolucionarna organizacija) koji je i sam ubijen odmah pošto je izvršio atentat.

Autor: Vikipedija

Gledaoci televizije Pink od ponedeljka uživaju u novoj seriji "Crveni mesec", a epoha u koju je serija smeštena predstavlja period po završetku Balkanskih ratova. U to vreme, Aleksandar Karađorđević je proglašen za regenta Srbije, a njega u ovoj seriji, koja je pobrala sve simpatije publike, igra mladi glumac Mihajlo Jovanović.

Autor: E-stock/Miloš Rafailović

Sličnost između Mihajla i, tada regenta, Aleksandra Karađorđevića je neverovatna, a mladi glumac nam je otkrio koliko njemu prija kada ga porede sa ovako velikom ličnošću u srpskoj istoriji, ali i kako se pripremao za ovu važnu ulogu. 

Na prvom mestu, igrati tako veliku istorijsku ličnost predstavlja veliki izazov za mene, a sa druge strane, obilje svih tih istorijskih podataka, to mi je u neku ruku i olakšalo pripremanje za ovu ulogu. Spremao sam se tako što sam čitao razne biografije koje su pisane o Aleksandru, gledao sam neke arhivske snimke koji postoje, pričao sam sa istoričarem koji radi na seriji "Crveni mesec" Nikolom Giljenom, sa rediteljem Romanom Majetićem sam pričao o svemu jer je dosta upućen u tu temu i na kraju, pomogao mi je sam scenario i ja sam nekako svojim viđenjem i svojom maštom se potrudio da dam lični pečat, kako sam ja doživeo Aleksandra Karađorđevića. To što podsećam fizički na njega, pa mislim da me je, između ostalog, Roman Majetić zbog toga i uzeo za tu ulogu, a to je dobro i doprinosi uverljivosti cele serije (smeh) - rekao nam je Mihajlo. 

Autor: E-stock/Miloš Rafailović

Seriju "Crveni mesec" možete pratiti od ponedeljka do petka u 21 sat na televiziji Pink, a prva epizoda koja je emitovana u ponedeljak oborila je sve rekorde gledanosti. To se nastavilo i sinoć, a nema sumnje da će vas sve ono što ova serija predstavlja držati prikovane za male ekrane svakog radnog dana.

Autor: N. Vujčić

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti