AKTUELNO

Priča o onome što se među njima desilo će vas iznenaditi!

Legendarna voditeljka televizije Beograd Danka Novović preminula je juče u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini. Na televiziji Beograd radila je od njenog osnivanja 1958. godine, a svojim otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa obeležila je televiziju u Jugoslaviji i Srbiji.

Foto: Printscreen YouTube/TvStudioB

Ono što je mnoge intrigiralo dugo godina jeste to što se govorilo da je pevač Toma Zdravković bio zaljubljen u nju, a priče su dodatno podgrejane kada joj je posvetio pesmu "Danka".

Foto: Printscreen YouTube/Toma Zdravković

Međutim, Danki to nije prijalo, pa je nekoliko puta isticala da se naljutila na njega zbog te pesme.

Bili smo prijatelji i Toma je bio čovek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzela sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pesmu - ispričala je ona u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

Kako se tada govorilo, posle objavljivanja pesme "Danka" ovo dvoje divnih ljudi nije pričalo, jer je, kako se pretpostavlja Danka bila ljuta na Tomu. Ali, ubrzo su se pomirili. A Toma kao Toma, proslavio je pomirenje u kafani sa prijateljima.

Komemoracija povodom smrti Danke Novović održaće se u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10) u sredu 17. jula u 12 časova, dok će poslednji ispraćaj pred kremaciju biti na Novom groblju u Beogradu u petak 19. jula u 15 časova.

Autor: Pink.rs

#Danka Novović

#Toma Zdravković

'