AKTUELNO

Prelomni trenutak za nju bio je onaj kada se po prvi put ostvarila u ulozi majke.

Jelena Đoković, supruga najuspešnijeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, u iskrenom razgovoru za Pink.rs govorila je, po prvi put, o svom privatnom životu i tom prilikom priznala da je prelomni trenutak u njenom životu bio onaj kada se ostvarila u ulozi majke, a da ju je majčinstvo u potpunosti promenilo.

Foto: Pink.rs

- To je jedna uloga koja vas potpuno prodrma u svakom pogledu. Za mene je to bio ogroman šok, i u najpozitivnijem, pa i u negativnom smislu! U vama probudi gomilu strahova, briga, počnu da vas preplavljuju dileme jer ste jurili ambiciju i ciljeve u nekom potpuno drugom smeru - da se ostvarite poslovno, zaradite dovoljno, da imate kuću... A onda shvatite da ništa od toga nije bitno, da vas ništa od toga nije spremilo da postanete roditelj. Roditeljstvo je poput vraćanja u prošlost. Ogoljeni ste u potpunosti, vidite sve svoje mane, jer sve što vi radite vaše dete upija i projektuje na vas. Vi vidite čisto biće koje je u stanju i da viče, i da vam odgovori, da baca, a vi ne želite to da vidite, ali ne možete da utičete na te stvari ako ne menjate sebe. Nikada nismo dovoljno spremni da se menjamo dok ne vidimo svoju decu – iskrena je Jelena, koja priznaje da je te 2014. godine, kada su ona i Novak dobili sina Stefana, bila prilično uplašena, za razliku od supruga.

Foto: Pink.rs

- Ja sam više bila uplašena, apsolutno. On i ja smo jedno drugom velika podrška u svakom pogledu, ali drugačije majke i očevi proživljavaju ulogu roditelja. Sve se promenilo! Ne možeš nikako da uđeš u zonu konfora, već si izbačen iz tog koloseka. To Novaku nije bila dominantna uloga jer se on bavio i dalje svojim poslom, a ja sam se prešaltala i rekla sebi:"Okej, ovo je sad tvoj najbitniji posao". Imala sam gomilu briga.

Foto: Tanjug

Pitali smo Jelenu kako izgleda jedan sasvim običan dan Đokovića, onda kada nemaju profesionalne obaveze i imaju dovoljno vremena da se posvete jedni drugima.

- Zar ne možete da pogodite (smeh)? Ja mislim da je to očigledno! Mi smo toliko dosadni sa time, ali mi stalno idemo u prirodu, bežimo kad imamo vreme i kada imamo "običan dan". Uglavnom odemo na planinarenje, pešačenje, piknik. Budemo sa decom, kučićima – kaže Jelena i dodaje:

Foto: Instagram

- Nadam se da će i Stefan i Tara postati zaljubljenici u prirodu. Stefan ima četiri godine, Tara je još uvek mala... Verujem da hoće, deca uče dosta od roditelja – objašnjava Jelena.

U razgovoru za Pink.rs, Đokovićka je priznala da je njen sin prvenac nestašniji od ćerkice.

- Stefan je veliki izazov za moj ego. On je meni kontraš veliki, u meni budi potrebu da moram da radim na sebi, dok je Tara melem za dušu. Ona je sve što bih ja poželela od osobina – kaže Jelena, koja se prisetila i jedne situacije iz koje je mnogo toga naučila.

Foto: Pink.rs

- Ona želi da se igra sa igračkama koje ima Stefan, on neće da joj da, naravno, ima problem to "moje-tvoje". Na grub način joj otme igračku, a ona se samo okrene i ode. A ja, kao majka koja posmatra tu situaciju, osećam da to nije u redu i želim to da promenim. Kažem mu:"Stefane, to nije u redu, da tako pričaš sa svojom sekom, treba da delite". Tara čuje da se ja bunim, upija da ona treba isto da uradi nešto dobro povodom toga. Kao majka, mislila sam da radim dobru stvar. Ustvari, ispostavilo se da je ona, kada je on to krenuo opet krenuo da radi, rekla:"Bata, ne! Bata, ne to", i shvatila sam da sam ja doprinela tome. Zahvalna sam na svesti da primetim to, pa se od sad povučem i gledam šta će deca da urade. Oni su toliko mudri, toliko možemo da naučimo od njih – objasnila je Jelena.

Pink.rs

#Jelena Đoković

#Novak Đoković

'