AKTUELNO

U spomen-kući naći će se stvari koje su obeležile Šaulićev život.

Pevač Šaban Šaulić tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u gradu Bilefeldu u Nemačkoj. Sahranjen je juče na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, a porodica, kolege i prijatelji ne prestaju da žale kralja narodne muzike.

Foto: Pink.rs

Pevač je poreklom iz Šapca, a njegova porodica odlučila je da u njegovom rodnom gradu otvori spomen kuću u njegovu čast. Na ovu ideju došla je njegova mlađa ćerka Ilda, a ostatak porodice se složio sa ovim.

Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali. Šabanova mlađa ćerka smatra da je dobra ideja da baš tu bude spomen-kuća, jer u njoj niko ne boravi. Tu je nekada živela njena baka Ilda, a od kada je ona preminula nema više nikoga - otkriva izvor.

Foto: e-stock Miloš Rafailović, e-stock Mirko Rodić

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocenjivu zbirku pevačevih uspomena.

U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi  - nastavlja izvor.

Foto: Pink.rs

PROČITAJTE JOŠ: ŠAULIĆI ZAVIJENI U CRNO: Jutro nakon sahrane Šabanova udovica, sin, ćerke i unuk neutešni pred njegovim grobom! (FOTO+VIDEO)

Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali - završava izvor blizak porodici Šaulić.

Foto: TvPinkPrintscreen/Pink.rs

Pink.rs

#Ilda Šaulić

#Šaban Šaulić

'