AKTUELNO

Vozač "Mazde" koji je izazvao udes u kome je poginuo pevač Šaban Šaulić, prvo je policiji tvrdio da je zapravo automobil u kojem se nalazio pevač izazvao udes.

Ove  tvrdnje preneo je sajt nemački sajt Iz.de. Tridesetčetvorogodišnji vozač "mazde" koji je bio u alkoholisanom stanju i vozio bez dozvole tvrdio je da je vozač "seata", automobil u kojem se nalazio Šaban Šaulić, zapravo izgubio kontrolu. Kako je naveo, on "nije mogao da izbegne prepreku na putu, i onda je otpozadi udario u njih".

Nemački mediji pišu da se prtljažnik belog automobila "izgužvao kao harmonika, sve do zadnjeg sedišta". Oba vozila su naglo skrenula udesno sa koloseka i zaustavila se jedno naspram drugog nakon što su udarila u bankinu između suprotnih traka.

Međutim, istraga je pokazala drugačije. Za sada je pokazala da je kriv upravo vozač "Mazde" koji je naleteo na automonbil "seat ibica" u kojem se nalazio pevač sa još dvojicom. On je udario u pevačev automobil,  i vozila tek nakon toga skrenula sa trake i udarila u bankinu, prenosi dalje lz.de.

Istraga je takođe pokazala da je vozač "Mazde" bio pod jakim dejstvom alkohola.

Da podsetimo, nesreća se dogodila juče ujutro oko 6 i 50 sati na putu A2 u pravcu Dortmunda. U trenutku nesreće, u automobilu Šabana Šaulića nalazili su se i pevačev kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić.

#Saobraćajna nesreća

#Šaban Šaulić

'