AKTUELNO

Kolovozi su vlažni i klizavi.

Sneg koji od jutros pada izazvao je probleme vozačima širom BiH. Kolovozi su uglavnom vlažni i klizavi, a zbog ugaženog snega saobraćaj je otežan.

Na magistralnom putu M16.4 Novi Travnik – Bugojno, na planinskom prevoju Rostovo došlo je do prevrtanja teretnog kombija, pa se na tom delu puta saobraća naizmenično, jednom trakom.

Iz MUP SBK su kazali da nemaju prijavljenih nesreća sa povređenim osobama.

Na izlazu iz Zavidovića, u mestu Dolovi, sa puta je sleteo automobil “golf”. Vozač koji je bio sam u autu, nije povređen, prenosi Avaz.

Iz Auto-moto saveza BiH upozoravaju vozače na moguće odrone kamenja i zemlje na deonicama koje prolaze usecima, a zbog ugaženog snega apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

Neka mesta u RS bez struje

Sneg jačeg intenziteta pada i u većem delu Republike Srpske, pa je zbog toga saobraćaj otežan, kao i snabdevanje strujom. Na području donjeg Podrinja, postoji mogućnost obrušavanja snežnih lavina na kolovoz, posebno na putnom pravcu Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje, prenosi RTRS.Na zapadu i severozapadu RS, osim snega, vozače iz Auto-moto saveza RS upozoravaju i na povremeno jake udare vetra. Sneg pada i u Banjaluci, a na putevima na području Brčko distrikta saobracaj je otežan zbog snežnih padavina. Sneg je prouzrokovao i prekid u napajanju električnom energijom u pojedinom područjima. Većina seoskih naselja u opštini Novi Grad od jutros je bez električne energije. Bez napona su dalekovodi Dobrljin, Svodna i Vojskova, a ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove.

Do kraja dana i u toku noći u Srbiji se očekuje stvaranje snežnog pokrivača, na severu do 5 cm, a u ostalim predelima od 5 do 10 cm, lokalno i više, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se dodaje u upozorenju na snežne padavine za područje cele Srbiije, u planinskim predelima očekuje se dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

I zemlje u regionu poput Hrvatske i Slovenije su se susrele sa pravom zimom, jer se i tamo sve zabelelo od snežnog pokrivača.

#Put

#Saobraćaj

#Sneg

'