AKTUELNO

Zoran Zaev danas je odgovarao na pitanja novinara u zgradi Vlade Makedonije i osvrnuo se na aktuelni problem sa Srbijom.

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "lepa reč i iskreno prijateljstvo rešavaju probleme".

- Sve u vezi ovog slučaja je već rečeno putem saopštenja i u izjavama ministra spoljnih poslova i potpredsednika vlade za evropska pitanja - rekao je Zaev na konferenciji za novinare u Vladi, prenosi MIA.

Pročitajte još: AMBASADA SRBIJE NASTAVILA SA RADOM: Svo osoblje se vratilo u Skoplje!

Makedonski premijer je govoreći o slučaju Gorana Živaljevića rekao da su socijaldemokrate u vreme izbijanja nereda u Sobranju bili u opoziciji i nisu imali način da se informišu o tome da li neko ima dozvolu ili ne za ulazak u parlament.

- Mi smo u tom periodu bili opozicija i zaista nismo imali način da se informišemo da li je neko dao dozvolu ili ne- rekao je Zaev.

Zaev je rekao da zna da su dve službe - makedonski UBK i srpska BIA - međusobno i u saglasnosti sa diplomatskim protokolima, završile posao oko toga šta se dešavalo, onako kako je propisano Bečkom konvencijom.

#Makedonija

#Srbija

#Zoran Zaev

'