AKTUELNO

Bivši savetnik za bezbednost u Ambasadi Srbije u Makedoniji Goran Živaljević negirao je tvrdnje stranke VMRO-DPMNE da mu makedonske institucije nisu dale odobrenje da uđe u parlament Makedonije tokom incidenta u Sobranju nakon održanih parlamentarnih izbora krajem aprila ove godine.

- Moje prisustvo u Sobranju nije bilo ni tajno ni skriveno. Moja misija nije bila niti tajna, niti nedobronamerna, a povrh svega makedonske službe su bile upućene - rekao je Živaljević u prvom obraćanju javnosti od tih događaja.

Istakao je da je za boravak u Sobranju dobio odobrenje savetnika za bezbednost predsednika Makedonije Siniše Aleksovskog.

- Taj čovek je znao za razlog mog boravka tamo i o tome je bio obavešten. Moja misija tamo nije bila tajna i bila je dobronamerna u odnosu na bezbednost Makedonije, u kontekstu saradnje koju imamo sa bezbednosnim službama Makedonije - naveo je Živaljević.

RAZGOVARALI VUČIĆ I ZAEV: Evo šta su se predsednik Srbije i premijer Makedonije dogovorili!

Kako je dodao, u saopštenju VMRO-DPMNE namerno se preskače instanca predsednika Republike.

- Moje prijavljivanje za aktivnost te večeri, 27. aprila, bilo je usmereno na sam Kabinet predsednika i njegovog savetnika za bezbednost - izjavio je Živaljević.

Makedonski VMRO-DPMNE je negirao tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su pojedine makedonske institucije dale odobrenje srpskom diplomati Goranu Živaljeviću da uđe u parlament Makedonije, tokom incidenta u Sobranju posle održanih parlamentarnih izbora krajem aprila.

VMRO-DPMNE je tada bila vladajuća stranka.

#Ambasada

#Makedonija

'