AKTUELNO

Nova Vlada Makedonije održala je prvu sednicu na kojoj su izabrani generalni sekretar i pet zamenika premijera Zorana Zaeva.

Kako je saopšteno, na sednici Vlade je izražena saglasnost za posvećen i efikasan rad svih članova u interesu potrebe građana i državnih interesa Makedonije, kroz dobru saradnju i međusobno poštovanje.

Premijer Zaev je za svoje zamenike postavio ministarku odbrane Radmilu Šekerinsku, ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, Bujara Osmanija za zamenika zaduženog za evrointegracije, ministra bez portfelja zaduženog za ekonomska pitanja Koču Anđuševa, a Hazbija Liku za zamenika premijera zaduženog za sprovođenje Ohridskog sporazuma i politički sistem.

Generalni sekretar Vlade Makedonije je Dragi Raškovski, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Skoplju. Zaduženja su određena za sedam ministara bez portfelja.

Robert Popovski je zadužen za komunikacije, odgovornost i transparentnost, Edmond Ademi za dijasporu, Samka Ibraimovski za Strategiju za poboljšanje uslova za Rome u Makedoniji, Zoran Šapurić za regulativu za poboljšanje investicione klime za makedonske firme, Zorica Apostolovska, Adnan Kahil i Ramiz Merko su kao zadužnje dobili strane investicije.

Na prvoj sednici vlade Zorana Zaeva formirane su i osnovne i posebne vladine komisije, kao i Upravljački komitet za koordinaciju i upravljenje sistemom za upravljanje krizama, na čije čelo je postavljen Oliver Spasovski, zamenik premijera i ministar policije.

#Makedonija

#Vlada

'