AKTUELNO

Javnosti ni dva meseca nakon što je pružnom prelazu u Grabovici, kod Doboja, poginula četvoročlana porodica Đedovac iz Stanova nisu poznate okolnosti ove tragedije, kada se automobil u kojem se nalazila porodica sudario s teretnim vozom.

Roditelji su na mestu ostali mrtvi, mlađa ćerka je umrla nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda, a starija je podlegla povredama narednog dana.

Tužilaštvu u Doboju je, kako prenose bosanski mediji, dostavljen izveštaj policije o saobraćajnoj nesreći. Za sada nisu preduzeti dalji koraci.

Predsednik Samostalnog sindikata mašinovođa Simo Cvjetković smatra da u slučaju nesreće na pružnom prelazu nema odgovornosti dvojice mašinovođa Radoslava Dragojlovića i Velimira Malčića.

Cvjetković ističe da su oni preduzeli sve propisane mere i radnje kada su uočili vozilo na pruzi.

Mašinovođa krvav do kolena pokušavao da im pomogne

- Nema ni propusta ni odgovornosti mašinovođa i bilo bi krajnje drsko njih smatrati odgovornim. Mašinovođa koji je tada upravljao vozom je kočio i pokušao da spasi tu porodicu. On i danas trpi posledice, sanja tu porodicu, koja je nažalost stradala. Bio je krvav do koljena zato što je pokušavao da pomogne - rekao je Cvjetković.

On smatra da kobni pružni prelaz treba osigurati, a objekte koji se nalaze u blizini ukloniti.

U sudaru teretnog voza, koji je saobraćao na relaciji Omarska Zenica, i automobila, u kojem se nalazila porodica Đedovac, na mestu su poginuli Slavica (46), koja je bila za volanom, i Zlatko (53).

Njihove kćerke Nikolina (18) i Kristina (17) su zadobile teške povrede, od kojih je mlađa umrla u dobojskoj bolnici nekoliko sati nakon nesreće, a starija dan kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Foto: Pixabay/Printscreen Facebook

Nikolina i Kristina su sahranjene u venčanicama. To nije jedini jezivi detalj koji je vezan za ovu tragediju. U momentu sahrane, sablasnu tišinu, presekla je sirena voza.

#Doboj

#Smrt

#Voz

'