AKTUELNO

Još nije poznat tačan razlog pada aviona, u kojoj je stradalo troje dece, a očevici pretpostavljaju da je pilotu pozlilo.

L.L. (11) i L.L. (8), A. H. (8), M.S. (20) i pilot Ivan Karačić poginuli su u subotu u avionskoh nesreći kod Mostara u naselju Jasenica.

U Mostaru je proglašen dan žalosti, a komemoracija će biti održana u 12.30 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Foto: Printscreen Youtube

Tragedija ujedinila Mostarce

Tuga je u gradu, tuga je u srcima građana Mostara.

- Neka počivaju u miru, a roditeljima želimo iskreno saučešće. Teško je naći reči utehe za tragediju koja se dogodila. Neka im dragi Bog da snage da ovo prežive - navode građani Mostara.

Deca Dragana Lovrića, zaposlenog na aerodromu u Mostaru, koja su tragično nastradala u avionskoj nesreći, zajedno sa još tri osobe, biće sahranjena danas na Rimokatoličkom groblju Dračevice.

Stradali su učestvovali u manifestaciji "Dani otvorenih vrata" u okviru koje je organizovan "Let iznad Mostara", koji je nakon samo dvadesetak minuta tragično okončan.

Uzrok tragedije nepoznat

Avionom je pilotirao Ivan Karačić, za koga mnogi tvrde da je jedan od najiskusnijih, taj dan povezao ih je sa avionom Subaru FA 200 u dvadesetominutni let iznad Mostara, ali nedaleko od mostarskog aerodroma avion je pao oko 16 sati.

Meštani su čuli eksploziju, a najveći aviona je izgorio. Karačiću je navodno to bio sedmi let toga dana sportskom letelicom proizvedenom 1971. godine.

Foto: Printscreen

Prema podacima Aerokluba Mostar ovaj avion ima četiri sedišta, za pilota i tri putnika, a u subotu ih je na kobni let krenulo petoro, ali budući da se radilo o deci manje kilaže stručnjaci navode kako to nije bilo problematično.

Uzroci i detalji nesreće još nisu poznati, a u javnosti ima puno nagađanja - star avion, kvar, priča se i o tome da je pilotu pozlilo, spominje se i srčani udar.

Škola: Ovo zbogom nije konačno

Od poginulih mališana oproštajnim pismom oprostili su se i drugovi iz njihove škole u Mostaru:

Tužne vesti ne biraju ni mesto, ni osobu, ni vreme. Ponekad dolaze očekivano, vrlo često sasvim iznenada, no gubitak dragih osoba ostavlja zauvek dubok i bolan trag na svakome od nas. S ogromnom tugom javljamo svim prijateljima škole kako nas je juče napustilo dvoje naše dece, dvoje naših učenika, dvoje prijatelja, dva naša ponosa i ptića, potraživši svoje mesto na primerenijem mestu za anđele. Ovim putem izražavamo najiskrenije saučešće porodicama nastradalih u stravičnoj nesreći koja je ceo grad zavila u crno. Neka im Bog podari snagu da nauče živeti s neizrecivom boli i gubitkom koji su ih zadesili. Ovo nije zbogom jer nije konačno. Ovo je samo doviđenja jer ćemo se opet susresti, a do tada, čuvat ćemo vas u svojim mislima, molitvama i srcima"

#Avion

#Mostar

#Nesreća

#deca

'