AKTUELNO

Ona kaže da veruje da će u predstojećem periodu zajedničkim radom doprinositi unapređenju sveukupnih hrvatsko-srpskih odnosa.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je čestitku predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije, uz poruku da veruje u unapređenje odnosa dve zemlje.

- Upućujem Vam srdačne čestitke povodom Vašeg izbora na dužnost predsednika Republike Srbije. Uverena sam da ćete na toj odgovornoj dužnosti uspešno raditi za sveukupni napredak Vaše države i za dobrobit svih njenih građana - navodi se u čestitki Kitarović, saopštila je Kancelarije za medije Vlade Srbije.

Grabar Kitarović kaže da veruje da će u predstojećem periodu zajedničkim radom pridonositi unapređenju sveukupnih hrvatsko-srpskih odnosa, u čemu nam naše manjinske zajednice mogu biti poseban i trajan temelj.

- Isto tako, izražavam nadu u pronalaženje rešenja za preostala otvorena pitanja, koja opterećuju odnose između dve susedne države, a u duhu našeg ranijeg dijaloga i Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije, potpisane u Subotici 20. juna 2016. godine - ističe predsednica Hrvatske u čestitki.

Grabar Kitarović naglašava da Hrvatska podržava proces evropskih integracija Srbije i da je spremna da nastavi da prenosi stečena znanja i iskustva iz zahtevnog procesa, koji je i sama nedavno prošla.

- Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u okviru Procesa Brdo-Brioni kao formata koji ima izuzetan značaj za dijalog o jačanju saradnje i stabilnosti jugoistočne Evrope, kao i potvrđivanja perspektive njene konsolidacije u okviru Evropske unije - kaže se u čestitki hrvatske predsednice Grabar Kitarović.

#Aleksandar Vučić

#Kolinda Grabar Kitarović

#Predsednički izbori

#čestitka

'