AKTUELNO

Miloš Marović od 3. decembra bio u zatvoru zbog malverzacija.

Zdravko Begović, advokat Miloša Marovića, rekao je da je njegov klijent pušten da se brani sa slobode, pošto je proveo 30 dana u Istražnom zatvoru u Spužu. On je za Portal RTCG dodao da specijalni nije tražio produženje pritvora.

Podsetio je da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom uoči novogodišnjih praznika.

- Osim toga, Tužilaštvo je imalo u vidu i loše zdravstveno stanje mog klijenta, i bili su svesni činjenice da mora obaviti određene hirurške intervencije, pa je na ovu odluku uticala i ta humana dimenzija - kazao je Begović.

On je pojasnio da sporazum o priznanju krivice ne znači oslobađanje Marovića, već da je to uvertira u presudu.

- Viši sud u Podgorici, kada počne sa radom, treba da potvrdi sporazum i donose rešenje i presudu na koju će Miloš Marović biti osuđen. Moj klijent će nakon toga pristupiti na izdržavanje preostalog dela kazne. To je potpuno regularna procedura, a izlaskom iz pritvora Marović nije pomilovan, već je pušten da se brani sa slobode - precizirao je Begović.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da "grehe" u "slučaju Prijevor" (iznad Jaza kod Budve) plati tako što će provesti godinu u zatvoru i platiti 380.000 evra.

Autor: G.N.

'