separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

UHAPŠENA MAKEDONSKA SPECIJALNA TUŽITELJKA KATICA JANEVA! Odvedena u Tužilaštvo zbog AFERE REKET! Privedena i dva političara (VIDEO)


Policija je danas u Skoplju uhapsila specijalnu tužiteljku Katicu Janevu po nalogu Tužilaštva Severne Makedonije za organizovani kriminal.


Policija je pre podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve i pretresla je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.  

U toku je pretres i njene kancelarije. Privedena su i dva političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.  

Pripadnici policije su pred zgradom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, na parkingu je policijski kombi, a ulaz u zgradu nije dozvoljen.  

Državno tužilaštvo Severne Makedonije je za popodne najavilo konferenciju za novinare o privođenju Janeve koja je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočila u okviru istrage slučaja "Reket".  

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.  

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.  

U prisluškivanim razgovorima između Bokija 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list "La Veritas", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".  

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti