AKTUELNO

Iako je bilo najave da će u "Generalu" igrati i Penelope Kruz, to se ipak neće dogoditi.

U ponedeljak 20. februra, najverojatnije počinje snimanje filma i serije “General” Antuna Vrdoljaka, kojim će kroz lik generala Ante Gotovine biti ispričana priča o Domovinskom ratu, prenosi Jutarnji list. Glavna uloga je poverena holivudskoj zvezdi Goranu Višnjiću, koji iz Kanade u Zagreb stiže 19. februara i odmah kreće prema Dinari, na početak snimanja.

Projekt je rađen prema knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, kao i scenariju Antuna Vrdoljaka (85) koji je rekao da je film izrastao iz njegovog prijateljstva s Gotovinom, a na ideju o snimanju došao je kad je general bio uhapšen.

Emitovanje televizijske serije na HRT-u predviđeno je tokom 2018. godine.

Hrvatski general Ante Gotovina je komandovao vojno-policijskom akcijom Oluja iz avgusta 1995. tokom koje je sa područja tadašnje Republike Srpske Krajine proterano više od 200.000 Srba, dok je više od 2000 njih poginulo ili se i danas vodi kao nestalo. Sudilo mu se u Haškom tribunalu gde je prvo bio osuđen na 24 godine zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, ali je drugostepenom odlukom proglašen nevinim.

S. P.

#Ante Gotovina

#Film

#Hrvatska

'