AKTUELNO

“Traži se bosonogi bibliofil koji će se prepustiti životu modernog Robinzona Krusoa na luksuznom ostrvskom resortu”, to je ukratko opis posla koji britanski Gardijan naziva “možda i najboljim poslom na svetu”.

Filip Blekvel, koji potiče iz porodice bibliotekara, traži kandidata za posao u verovatno najudaljenijoj knjižari na svetu. Smeštena je u sklopu luksuznog resorta Soneva Fushi na Maldivima.

- Plata je smešno mala, ali prednosti ovog posla su nemerljive. Budući zaposleni može maksimalno da iskoristi potencijal lokacije. Mnogima je to posao iz snova. Da imam 25 godina, sigurno bih se prijavio - rekao je Blekvel za Gardijan.

Od budućeg zaposlenog se očekuje potpisivanje ugovora na najmanje tri meseca. Za to vreme on mora da vodi zabavan i živopisan blog koji će da dočara “iscrpljujući” život bibliotekara na pustom ostrvu i da se druži sa slavnim ljudima, kako kaže poslodavac.

Foto: Pixabay.com

Od potencijalnog prodavca očekuje se da strastveno voli knjige i čitanje i da je sposoban da razgovara sa gostima svih generacija, da zabavlja decu pričama i organizuje kurseve kreativnog pisanja za goste.

- Želimo nekog kreativnog, ali prizemnog i organizovanog, ko zna da inspiriše druge i nekoga ko će možda kod drugih da probudi ljubav prema čitanju - poručio je Blekvel.

Budući prodavac knjiga živeće kraj ekskluzivnog resorta čiji pesak na plažama opisuju “mekanim poput snega”.

#Biblioteka

#Maldivi

#Ostrvo

#Plaža

#Posao

'