separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

3 razloga zašto je more korisno za mentalno zdravlje!


Ako ne živite blizu mora, možda je vreme da razmislite o tome da dane provedete uz šum talasa i miris slane vode...


More nas privlači u svim godišnjim dobima. Ispostavlja se da takva želja za morem nije slučajna. Našem telu je ono stvarno potrebno.  

Pomaže da spavate bolje  

Dokazano je da morski vazduh, koji ima visok nivo kiseonika, pomaže u otklanjanju nesanice. Plus, ako spavate blizu plaže, onda znajte da će zvuk talasa pomoći da se oslobodite stresa i opustite se.  

Umiruje  

Morski vazduh, zvuk talasa i pun osećaj prostora i slobode - to je ono što pomaže da se stvarno opustite. Prenaseljena mesta povećavaju nivo stresa, dok otvoreni prostori i prirodna sredina značajno smanjuju. Zbog toga u trenucima gorkih tragedija i razočarenja u životu, psiholozi preporučuju odlazak na more u bilo koje doba godine. Nije ni čudo što kažu da more "leči" rane.  

Autor: Pixabay.com

Otklanja tugu  

Stručnjaci tvrde da je efikasno sredstvo za stvaranje hormona sreće sport, a plivanje je najbolji način da se aktivirate. Život uz more otvara mnogo više mogućnosti za fizičke vežbe, pruža veliku prednost za zdravlje i kontrolu težine, smanjenje krvnog pritiska i rizika od srčanih oboljenja i dijabetesa. Štaviše, postoji mnogo zanimljivih sportova koje možete isprobati, posebno jedrenje i surfovanje.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti