AKTUELNO

Prošlo je šest meseci otkako je uragan Marija opustošio Portoriko, a jedna od industrijskih grana koja je najviše stradala u ovoj ostrvskoj državi jeste turizam.

Ali, Portoriko se ne predaje. Zahvaljujući napornom radu lokalnog stanovništva, odnosno čišćenju terena, obnavljanju infrastrukture i ponovnoj izgradnji hotela, turizam se u ovoj državi vratio (ili je vrlo blizu) onom stanju u kojem je bio ranije.

Zanimljivo je da je samo par nedelja nakon uragana osnovan program "Meaningful Travel", putem kojeg su svi putnici, lokalci i Portorikanci koji žive na drugim mestima, pozvani da se pridruže obnovi nekih od najpopularnijih prirodnih atrakcija ostrva.

Foto: Pixabay.com

Iako je program naišao na odličan prijem, određeni delovi ostrva još čekaju na oporavak.

Ipak, tvorci programa ističu da poziv i dalje važi za sve dobronamerne ljude i navode da to ne znači da turistička industrija želi da ignoriše ono što se dogodilo, već da, uprkos svemu, želi da pokaže svoju rešenost da sve opet bude kao pre.

- Realnost je da smo doživeli jedan od najtragičnijih događaja u našoj skorijoj istoriji, a to znači da je naš oporavak bio vrlo iscrpljujuć. Ali, život u Portoriku se polako vraća u normalu i našim građanima je drago što turističke zone ponovo oživljavaju i pozdravljaju svoje posetioce. Portorikanci su divni domaćini - kaže Karla Kampos, izvršni direktor Turističke organizacije Portorika.

#Portoriko

#Putovanja

'