AKTUELNO

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija unapređuje turističku infrastrukturu na Divčibarama.

Turistička organizacija Valjevo konkurisala je kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu sredstava za unapređenje turističke infrastrukture na Divčibarama. Tim projektom planirana je izgradnja biciklističkih i pešačkih staza sa odmorištima, kao i zabavni park u centru Divčibara.

Po ovom planu, biciklističke i pešačke staze biće obeležene do kraja leta, dok će u narednih šest meseci biti izgrađen zabavno-avanturistički park ispod hotela "Maljen". Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiraće ovaj projekat sa 10 miliona dinara.

Na Divčibarama će biti urađene i obeležene tri biciklističke trase dužine 180 km podeljene u 3 kategorije: laka (30 km), srednja (60 km) i teška (90 km). Taj projekat izradio je Biciklistički klub iz Novog Sada. Na ovim stazama, prema navodima, biće organizovano državno prvenstvo u planinskom biciklizmu.

Pored biciklističkih, u ovom turističkom centru biće obeležene i pešačke staze, na kojima će biti postavljena turistička signalizacija.

Ova ulaganja su neophodna, imajući u vidu činjenicu da su Divčibare svrstane među deset prioritetnih turističkih destinacija, kako se navodi u dokumentu Vlade Republike Srbije "Strategija razvoja turizma u Srbiji od 2016. do 2025. godine".

#Bicikl

#Divčibare

#Turizam

'