separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

OVIH 10 saveta pomoći će vam da PREŽIVITE putovanje sa decom!


Skoro dve trećine roditelje priznaje da im je teško da se koncentrišu na vožnju kada njihova deca "luduju" za zadnjem sedištu.


Roditelji kažu da nivo ometanja može dovesti do taga da skrenu pogled sa puta, a ruke sa upravljača. Takođe kažu da su prolazili kroz crvena semafora, zaboravili da upale migavac, iznenada kočili, išli kroz saobraćajne trake bez potrebe, pa čak i bili prisiljeni da u potpunosti zaustave automobil.

Što se tiče ponašanja dece koje roditelje za volanom najviše izbacuju iz takta, na vrhu liste su plakanje i vrištanje sa 65 odsto. Slede tuče između braće i sestara, odnosno drugara (u 58 odsto slučajeva). Skoro polovina vozača poludi kad im udaraju u leđa sedišta, 43 odsto kada im se otkopča pojas, a 39 odsto kada krenu da lete igračke po kolima.

Kada se voze s decom, 15 odsto ispitanika kaže da izbegava korišćenje autoputeva ili otperećenih puteva.

A kako bi ih smirili, 37 odsto deci daje tablete ili pametne telefone. Igračke su izbor u 37 odsto slučajeva, a pevanje uz muziku kod nešto više od polovine vozača. Slatke i slane grickalice su izbor 22 odsto vozača.

Nisan donosi i deset najboljih saveta koji će pomoći da vam putovanje sa decom na zadnjem sedištu protekne sa što manje stresa:

1. Isplanirajte unapred putovanje kako biste izbegli nepotrebna zaustavljanja

2. Odvojite vreme za toalete i pauze za odmor

3. Eksperimentišite sa različitim tipovima muzike u automobilu kako biste našli onaj pravac koji će se svideti najviše vašoj deci

4. Opremite automobil električnim uređajima koji će animirati decu

5. Neka deca imaju ulogu u planiranju puta – zbog toga će biti uzbuđena i radovaće se putovanju i vremenu u kolima

6. Imajte dovoljne količine zdravih grickalica kako bi deca imala dovoljne energije; gladna deca su bučna deca

7. Ponesite omiljene dečje igračke koje će deci pružiti osećaj bliskosti i sigurnosti

8. Uklopite puteovanje sa rutinom vaše dece. Ako spavaju u određeno vreme, razmislite da li bi mogli da spavaju tokom vožnje

9. Uverite se da su deca udobno obučena i smeštena u odgovarajuće, pravilno podešeno sedište

10. Pre puta proverite sve što treba u automobilu: nivoe tečnosti, dubinu šare na gumama i pritisak u njima i uverite se da vam klima radi pravilno. Ne postoji ništa gore nego da vam automobil stane na polu puta do mora sa decom na zadnjem sedištu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti