separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Ruski psiholog tvrdi: Samo žena od muškarca može da napravi idealnog oca i muža


Ruski psiholog Mihail Labkovski otvoreno savetuje žene kako da od muškarca naprave savršenog muža i oca svojoj deci.


U životu i u praksi sam upoznao nekoliko dobrih očeva. Muškarci nisu predodređeni da budu dobri očevi. To im je čak i malo neprirodno. Oni su drugačije napravljeni! Očinski instinkt je mit. U svakom slučaju, oni se ne rađaju sa tim, piše Stil.kurir.rs.

Očevi vole decu sa društvenom ljubavlju: vezani su za njih jer su im stalno pred očima, jer sa njima provode vreme. Čak i ako su prisiljeni. Dobar otac je proizvod dobre strategije. Nije teško udati se i roditi dete – najteže je od muškarca napraviti dobrog muža i oca.

Pre nego što zatrudnite, prvo saznajte da li je vaš partner za decu i porodicu i da li je spreman za brak. Samo u ovom slučaju možete se osloniti na njega i sa njim podeliti odgovornost oko dece. Ako muškarac nije spreman, džaba vam sve. Oslonite se na sebe i ne računajte na njega – nikad!

Podsetiću vas na savet starog doktora Spoka: “Kad izađeš iz porodilišta, stavi dete u muževljeve ruke i idi na manikir. Iscrpljena si? Nema veze, okreni se i posveti se sebi!”

Mislim da vam je jasno šta je poznati pedijatar sa ovim hteo da kaže.

Žašto žene udaljavaju svoje muževe od krevetića sa rečima “Ovde sve mora da bude sterilno!” ili “Nemoj da ispustiš bebu” ili kada se beba probudi i počne da plače: “Ja ću, ja jedina mogu da je smirim…”

A onda dolazi majka, baka, sestra, svekrva i muž ne može da dođe do sopstvenog deteta.

Tako se između oca i deteta stvara distanca koja vodi ka otuđivanju. Verovalo se da otac nije koristan u dečijem uzrastu od prve do treće godine. Znači da je propustio uspavljivanje, maženje, prve korake, prvu vožnju biciklom…

I kada dete napuni treću ili petu godinu, momenat je prošao. Otac više nikad ne može da se poveže sa svojim detetom.

Često čujem od očeva: “Šta da radim ja sa bebom? Niti priča, niti hoda…” Kćerka Lava Tolstoja je jednom rekla da se slavni pisac svojoj deci obratio tek kada su napunili dvadesetu godinu! Tvoj muž nije Tolstoj, na tebi je da od njega napraviš dobrog muža!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti