separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Instagram - Najopasnija društvena mreža za decu


Nijedna društvena mreža nije bezbedna, ali istraživanje britanskog Udruženja za zaštitu dece od nasilja je pokazalo da je "Instagram" najopasniji.


Instagram, upozoravaju vođe studije, najviše ide u prilog pedofilima, pa je tako policija u Engleskoj i Velsu tokom polugodišnjeg perioda zabeležila skoro 2.000 incidenata sa seksualnom konotacijom u koje su bila uključena deca. Ni "Fejsbuk" nije mnogo bezopasniji, ali trenutno ipak "zaostaje" u poređenju sa ovom mrežom.

Policijski izveštaji su otkrili da su sedam od 10 žrtava devojčice uzrasta u proseku od 12 do 15 godina. Dešavalo se da u zamku upadnu i mlađe korisnice "Instagrama".

Iz Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala su naveli da platforme koje deca i mladi koriste moraju da imaju mehanizme za sprečavanje sumnjivog i opasnog ponašanja na internetu. Međutim, Piter Vanles, direktor Udruženja za zaštitu dece od nasilja, kaže da društvene mreže ne poštuju pravila.

- Podaci pokazuju da deca ne mogu da budu bezbedna na društvenim mrežama - upozorava Vanles. - Ne smemo da čekamo da se dogodi sledeća tragedija. Kompanije moraju da reaguju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti