AKTUELNO

Britansko istraživanje pokazalo je da svaki četvrti ispitanik ne zna mnogo o partnerovim finansijama, a svaki peti nije obezbedio partneru pristup štednji.

Živimo u dobu gde je sve na izvol'te - od toga gde smo bili na odmoru, do toga šta smo večerali. Ali jednu stvar i dalje krijemo kao zmija noge - novčanik. I to čak i od najbližih.

Britansko istraživanje pokazalo je da svaki četvrti ispitanik ne zna mnogo o partnerovim finansijama, a svaki peti nije obezbedio partneru pristup štednji. Pristup kreditnoj kartici bračnom partneru ne daje 16 odsto ispitanika, dok 13 odsto ne priča ništa o drugim vidovima štednje ili investiranja. Nepoverenje je čak i veće kad su u pitanju vanbračne zajednice.

Ranija istraživanja potvrđuju tajnovitost kad su u pitanju finansije, pa tako svaki osmi čovek kaže da partner ne zna koliko imaju ušteđevine. Oni koji taje svoje račune u proseku imaju 10.685 sakrivenih funti, dok petina ima čak 25.000 funti na tajnom računu. Žene su sklonije da kriju koliko novca imaju.

I dok ljudi nekada nisu želeli da partner ima pristup njihovom mobilnom telefonu zbog eventualnih dvosmislenih poruka razmenjenih sa trećom osobom, danas to rade iz drugih razloga. Pogađate, u pitanju su detalji računa i finansijskih transakcija obavljenih preko mobilne aplikacije.

#Novac

#Porodica

'