AKTUELNO

Ugljanin je dužan, ističe Antić, da poštuje državnu celovitost Republike Srbije i njen ustavni poredak.

Izjave Sulejmana Ugljanina kojima dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije su nedopustive i zavređuju adekvatnu reakciju državnih institucija, izjavio je danas potpredsednik SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, komentarišući Ugljaninovu poruku da je Srbija "neman i fašistička tvorevina", te da je Aleksandar Vučić poražen u Novom Pazaru.

- Čitava kampanja Ugljaninove liste za izbor nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne zajednice protekla je u separatističkom tonu i teškim optužbama na račun Srbije da navodno narušava prava Bošnjaka. Sulejman Ugljanin je na taj način demokratske izbore za nacionalni savet bošnjačke zajednice pretvorio u anti-državnu kampanju, uprkos tome što su Bošnjaci, kao i sve druge manjinske zajednice, u prilici da ostvare najširi spektar svojih prava, po najvišim standardima koje poznaje savremena Evropa - rekao je Antić.

Ugljanin je dužan, ističe Antić, da poštuje državnu celovitost Republike Srbije i njen ustavni poredak, a naročito da se ogradi od opasnih i zlonamernih parola svojih pristalica, budući da je takvoj atmosferi tokom kampanje sam najviše doprineo.

- Njihova retorika je direktno usmerena na narušavanje stabilnosti Srbije, koja je postignuta upornom i doslednom politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade, na čemu i Evropa i svet odaju veliko priznanje našoj zemlji kao stubu stabilnosti Balkana. Umesto toga Ugljanin u nedostatku bilo kakve normalne politike vređa Srbiju i njenog predsednika - kaže Antić i dodaje da je Srbija demokratska država, a njen odnos prema manjinskim zajednicama visoko je cenjen u čitavom demokratskom svetu.

- U tom okviru Sulejman Ugljanin i njegove pristalice mogu da u punoj meri iskažu i čuvaju svoje nacionalne posebnosti. Sve preko toga je prelaženje granice demokratičnosti i zakonitosti, a to upravo rade Ugljanin i njegovi sledbenici - zaključio je Antić.

#Aleksandar Antić

#Sulejman Ugljanin

'