AKTUELNO

Đilasov skandalozan i diskriminatorski odnos prema novinarima ilustruje to što je prekinuo konferenciju ne bi li izbegao nezgodna pitanja.

Savez za Srbiju predstavio je danas deset organizacija koje su mu pristupile, ali je konferenciju za štampu obeležilo to što su novinari dnevnog lista Informer i televizije Pink pokušali od osnivača Saveza Dragana Đilasa da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču njegovih krivičnih tužbi protiv vlasnika tog lista i oduzimanja nacionalne frekvencije Pinku, te novca koji je Vuku Jeremiću uplaćen iz inostranstva, a Đilas odbio da odgovara, uz tvrdnju da to 'nisu mediji, već kuće mržnje''.

Iako je sazvao konferenciju za novinare, lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ponovo je odbio da odgovara na pitanja pojedinih medija, pritom vređajući novinare Pinka i Informera.

Đilasov skandalozan i diskriminatorski odnos prema novinarima ilustruje to što je prekinuo konferenciju ne bi li izbegao nezgodna pitanja.

Nakon izlaska, prema Đilasu, nepodobnih novinara, nastavio je sa konferencijom.

U delu konferencije predviđenom za novinarska pitanja, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević pitao je zašto Đilas misli da Vučićević treba da ide u zatvor, na šta je Đilas rekao da odgovara samo na pitanja novinara.

Foto: TV Pink

- Vi znate da ja smatram i Informer i Pink kućama mržnje, a ne medijskim kućama - rekao je Đilas.

Vučićević je upitao na osnovu čega tako misli i kako bi bilo kada bi neko od Đilasovih političkih protivnika tražio da glavni urednik Danasa, Draža Petrović, bude uhapšen, na šta je lider SZS-a odgovorio:

- Ja sam vrlo srećan što ste vi ušli u prostorije Saveza sa Srbiju i mi smo vas dočekali dobrodošlicom, a odgovorio sam vam na najbolji način kako sam mogao. Dozvolite novinarima da postave pitanja - istrajavao je Đilas.

Vučićević je uzvratio da ga Đilas time vređa, jer jako dobro zna da je on novinar, kao i da ne treba da drži konferencije za medije, ako ne želi da odgovara na novinarska pitanja.

Urednik Informera insistirao je da Đilas odgovori zašto želi da vrati verbalni delikt i da se ide u zatvor za ono što piše i govori u medijima, a na to pitanje nadovezala se novinarka Pinka upitavši Đilasa zašto traži zatvaranje te televizije.

Reagujući na Đilasove navode, Vučićević je primetio iza Đilasa stoje ljudi koji pozivaju na silovanje premijerke Ane Brnabić i vešanje političkih protivnika.

Foto: TV Pink

Vučićević je pitao Đilasa i da li ima dokaze za tvrdnje da su Pink i Informer kuće mržnje i da dobijaju novac od države.

- Ja imam dokaz da Vuk Jeremić dobija 7,9 miliona evra od ne zna se koga. Znate li da je Vuk Jeremić od fantomske firme iz Mongolije dobio 300.000 evra da savetuje nekog u toj zemlji? O čemu se radi, koga to gospoda iz Narodne stranke savetuju u Mongoliji - pitao je Vučićević, a Đilas je nakon tog pitanja prekinuo konferenciju za novinare.

Đilasova konferencija za novinare najbolje ilustruje kako on zamišlja slobodu medija i demokratiju.

#Dragan Đilas

#Informer

#Televizija Pink

#konferencija za novinare

'