AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink smatraju da su opšti izbori u Bosni i Hercegovini sudbinski važnji i ocenjuju da je najvažnije izbeći postizborne sukobe između Srba i Srba.

Novinar Politike Aleksandar Apostolovski je izrazio nadu da će opšti izbori u BiH proći mirno, istakavši da je najvažnije izbeći postizborne sukobe između Srba i Srba.

Foto: RTV Pink

- Čini mi se da je to najznačajnije kako bi se očuvala stabilnost u Republici Srpskoj, a na građanima je da izaberu najbolju opciju po njih - naveo je Apostolovski i ukazao da je u iteresu RS, Srbije, al ii celog regiona da izbori proteknu bez incidenata.

Apostolovski je naglasio da građani prilikom izbora moraju imati u vidu da je potrebno sačuvati osnovne postulate Dejtonskog sporazuma.

Istoričar i publicisata Nemanja Starović navodi da su opšti izbori u BiH sudbinski važni i nada se, kako kaže, da će naši sunarodnici u RS shvatiti njihov značaj jer su ulozi danas veoma veliki i tiču se bukvalno opstanka RS u ovim ustavnim okvirima i nadležnostima koje trenutno ima.

- Svestan sam da je pogrešno vezivati sudbinu jedne države, a RS to jeste jer ima sve elemente državnosti osim međunarodnog priznanja, za sudbinu jedne političke partije ili pojedinca. Ali, ulozi su veoma veliki i nadam se da će Srbi u RS to razumeti i izlaskom na današnje izbore proceniti koji su to ljudi do sada pokazali dovoljno odlučnosti da odbrane RS u ovom obliku , a koji su pojedinci pak spremni da taj vrhovni inetes podrede ličnim ili nekim drugim interesima - naveo je Starović.

Foto: RTV Pink

On je istakao da je vrhovni interes srpskog naroda u RS i BiH da se očuva mir i stabilnost i da sutra ujutru u političkom slislu svane jedan normalan dan u kojem će se pokazati da i dalje važi formula po kojoj je RS ona bolja mirnija i stabilnija polovina BiH.

- RS je garant opstanka srpskog naroda u BiH jer vizija političkog Sarajeva koja predviđa ili ukidanje RS ili njeno svođenje na nivo administrativne jedinice ne nosi prespektivu za Srbe - ocenio je Starović.

#BiH

#Izbori

'