AKTUELNO

Nebojša Krstić, bivši savetnik Borisa Tadića, otkrio da se Vuk Jeremić pre 13 godina divio bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru. Danas tog istog Blera naziva zločincem.

Vuk Jeremić, jedan od lidera Đilasovog Saveza za Srbiju, još jednom je pokazao koliki je licemer i prevarant.

Jeremić je, naime, lažno optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru dao ovlašćenje da u ime Srbije sa Prištinom pregovara o razgraničenju!?! Ubrzo je, međutim, utvrđeno da se ne tako davno upravo on oduševljavao likom i delom Tonija Blera i bio presrećan posle susreta s njim.

Lider Narodne stranke oklevetao je predsednika Vučića da je ovlastio bivšeg britanskog premijera Tonija Blera da u ime Srbije pregovara o razgraničenju sa Albancima. Jeremić je rekao da je tako nešto nedopustivo s obzirom na Blerovu ulogu u agresiji na Srbiju 1999. godine.

- To su mi rekli ozbiljni i visokopozicionirani zvaničnici, koji su zaprepašćeni kako je moguće da je Srbija izabrala baš Tonija Blera, jer je on, kao premijer Velike Britanije, imao specifično angažovanje 1999. baš po pitanju Kosova - izjavio je Jeremić.

Na to je reagovao marketinški stručnjak Nebojša Krstić, inače nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, i primetio da ga čudi otkud takav Jeremićev stav kad je svojevremeno bio zaljubljen u Blera.

- Ne razumem zašto se sada pretvara da je njegov protivnik. Bio sam prisutan 2005. na sastanku u Brajtonu kad su se Boris Tadić i Vuk Jeremić videli sa Tonijem Blerom, tadašnjim britanskim premijerom. Jeremić je bio presrećan što vidi Blera - napisao je Krstić na Tviteru, a ubrzo podsetio i na svečanost u Londonu na kojoj je Bleru uručena nagrada "Državnik decenije".

Foto: TvPink Printscreen

- Boris Tadić i Vuk Jeremić su 2005. bili u Londonu na svečanosti koju priređuje evroamerički institut 'Istok-zapad', povodom uručenja nagrade 'Državnik decenije' Toniju Bleru. Jeremić je bio oduševljen što drugi put vidi Blera, jednog od svojih omiljenih lidera - objasnio je Krstić.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je krajnje licemerno i cinično da oni koji su do juče bili oduševljeni Blerom i trčali za njim sada nekome drže pridike.

- Bler je neko ko je, evidentno, u više navrata delovao protiv interesa Srbije i direktno uticao na NATO bombardovanje. To ipak nije smetalo Jeremiću i još nekim opozicionim liderčićima da mu se dive i da trčkaju za njim ne bi li ga upoznali i dodvorili mu se. Sada ti isti sebe predstavljaju kao velike patriote i zgražavaju se nad bivšim britanskim premijerom. Licemerno da licemernije ne može biti - podvlači Anđelković.

Foto: TV Pink

Na drugoj strani, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković naglašava da "predstavnici Saveza za Srbiju lažu kao i obično".

- Obična je izmišljotina da je predsednik Vučić ovlastio bivšeg britanskog premijera Tonija Blera da u ime Srbije pregovara o razgraničenju sa Albancima na KiM - objašnjava Selaković, podvlačeći da u ime Srbije pregovara isključivo Aleksandar Vučić, koji je jedini ovlašćen za to.

- Oni su izgleda naučili da neko drugi pregovara u njihovo ime, pa sad pokušavaju da ubede čitavu javnost da isti model primenjuje i predsednik Vučić. Providno, licemerno i jadno - istakao je Selaković.

#Nebojša Krstić

#Vuk Jeremić

'