AKTUELNO

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je u selu Grabac u opštini Klina provaljeno u oko 15 srpskih povratničkih kuća i osudila pokušaj ugrožavanja bezbednosti Srba.

- Ovaj bezočni napad na srpsku imovinu treba posmatrati u svetlu višenedeljne kampanje zastrašivanja Srba južno od Ibra, i neophodno je da se sa tom praksom smesta prestane kako osetljiva bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila narušena - navodi se u saopštenju povodom sinoćnih provala.

Kancelarija je osudila napade i pozvala medjunarodnu zajednicu "da ne žmuri pred činjenicom da je srpski narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno na meti napada ekstremista koji prerušeni u provalnike seju strah u enklavama južno od Ibra kradući stoku i provaljujući u kuće".

U saopštenju se dodaje da stalni napadi na srpsku imovinu predstavljaju dokaz potpunog odsustva vladavine prava, neispunjenja demokratskih standarda i neuspeha medjunarodnih organizacija na Kosovu.

- Koristimo i ovu priliku da ekstremiste na Kosovu i Metohiji još jednom upozorimo da Srbija nikada neće dozvoliti sistematsko ugrožavanje ljudskih prava i bezbednosti srpskog naroda u pokrajini - navedeno je u saopštenju.

#Kosovo

#pljačka

'