AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" izjavio je da su dragan Đilas, Vuk Jeremić, Saša Janković, Rada Trajković, takozvani iguman Sava Janjić ti koji su srušili svaku mogućnost da se sa moćnicima sa zapada dogovori nešto, da Srbima na Kosovu nešto ostane, kao i da oni sve i svašta lažu, sa jedinim ciljem, da otmu vlast u Srbiji.

Nakon što je opozicija izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da neće ni časa časiti da zaštiti Srbe na severu Kosova i Metohije od pokušaja novog pogroma, ocenila kao strašnu, Vučićević je rekao da se na osnovu njihovih izjava može zaključiti da Srbija ne treba da zaštiti Srbe na KiM.

- Čitava ta opozicija nema politiku, ima samo politiku mržnje, dok tajkun Đilas, Janković, hoće da kažu kako treba razgovarati, da treba pričati... S druge strane, Jeremić i Dveri kažu kako odmah treba ići u rat. Dogovorite se gospodo šta je vaša politika, rat ili mir, i šta vam se tačno ne sviđa u reakciji. Ne mogu da shvatim kako izgleda birač tajkunove Đilasove, Jeremićeve, Jankovićeve i ostale opozicije, on je neki teški šizofreničar - kazao je Vučićević i dodao:

Tajkun Đilas, Jeremić, Janković, Rada Trajković, takozvani iguman Janjić, oni su ti koji su srušili svaku mogućnost da se sa moćnicima sa zapada dogovori nešto, da Srbima na Kosovu nešto ostane. Nadam se da oš uvek postoji šansa da se nađe neko razumno rešenje za KiM. Razumno rešenje nikako ne može da bude Đilasovo, Jankovićevo, Obradovićevo rešenje, koji kažu da je Kosovo nezavisna država i da mi to treba da priznamo. To nije rešenje, to je kapitulacija, mi nećemo da kapituliramo kao država - ističe Vučićević.

Kako kaže, Srpska lista je juče takozvanoj srpskoj opoziciji uputila poziv da prestane da zloupotrebljava pitanje KiM i muku srpskog naroda u pokušaju da se dokopa vlasti.

- Oni sada ne biraju sredstva ne bi li rekli da neko izdaje Kosovo ili prodaje. Sve i svašta lažu, sa jedinim ciljem, da otmu vlast u Srbiji, a ta vlast im treba da bi otimali pare i trpali u svoje džepove - ističe Vučićević.

On je o desantu prištinskih specijalaca ROSU na Gazivode rekao da je to očigledna provokacija koja je smišljena i dugo planirana.

Foto: TvPink Printscreen

- To je provokacija takozvane vlasti lažne države Kosovo. Tači je to uradio iz više razloga, a jedan od njih je to da skrene pažnju sa onoga što radi opozicija u Prištini, onih koji hoće njega da sruše, a drugi i značajniji razlog jeste da on pokaže kako je gazda Kosova i da je sever srpske pokrajine Kosova i Metohije, zapravo deo te njegove lažne države. Zbog toga je to uradio i to jeste strašno, posebno zbog činjenice da je tamo otišao sa ROSU specijalcima naoružanim dugim cevima, što je po Briselskom sporazumu i dogovorima apsolutno zabranjeno - kazao je Vučićević.

Kako dodaje, najstrašnije od svega je to što su Tačiju to aminovali njegovi zapadni sponzori i saveznici.

- Kao što smo to svi zajedno i videli i čuli, niko prstom nije mrdnuo na činjenicu da neko upada sa dugim cevima, sa puškama, naoružani do zuba, na to što su hapsili ljude u Centru za razvoj sporta u Zubinom potoku, na obali jezera Gazivode. Ponavlja se priča iz vremena Vučićeve posete Kosovu i Metohiji, kada smo svi videli kakav su haos napravili ekstremisti - izjavio je Vučićević.

Prema njegovim rečima, pojedini zvaničnici EULEKS-a i drugi funkcioneri na Kosovu očigledno ništa drugo ne rade osim što primaju ogromnu platu.

- Oni primaju ogromne plate da bi radili ništa, ne rade svoj posao, ne štite Srbe, što im je obaveza, ne štite mir, ne štite ni Briselski sporazum ni dogovore - kazao je Vučićević.

Povodom toga što su iz međunarodne zajednice pozivali obe strane da se uzdrže, Vučićević je upitao od čega mi da se uzdržimo kada smo mirno reagovali.

- A šta smo trebali da uradimo? Oni dođu sa puškama, oni hapse nevine Srbe, oni maltretiraju ljude samo zato što su Srbi, oni demonstriraju neku silu, oni krše sve moguće sporazume i dogovore i nikom ništa. Očigledno su i neki zapadni centri moći učestvovali u tome što smo videli u subotu na severu Kosova, u toj demonstraciji sile - ocenio je Vučićević.

Kako dodaje, čak su i snajperisti bili raspoređeni na 12 tačaka oko jezera Gazivode.

Foto: TvPink Printscreen

- O čemu se to radi, za šta su se oni spremali? Oni bi hteli da ponove 17. mart 2004. godine, kada proterali desetine hiljada Srba, zapalili silne srpske kuće, crkve, privredne i javne objekte. To bi oni hteli da ponove, međutim, Srbija više nije ona Srbija koja je 2004. godine iz Beograda to gledala, slala protesna pisma i plakala i držala moleban. Ovo je Srbija koja bi vrlo konkretno reagovala i o tome je govorio i predsednik Vučić u subotu uveče - podsetio je Vučićević i dodao:

Vojska Srbije je u stanju najviše borbene gotovosti, po naređenju Vrhovnog komadanta, razređeni su ozbiljni planovi o tome kako bi se u slučaju frontalnog napada albanskih ekstremista i albanskih terorista na srpski narod na Kosovu, taj narod zaštitio - ocenio je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer".

Vučićević kaže da kada bi nas neko uvukao u sukob, mogli bismo da zaboravimo na dalji ekonomski napredak i rast BDP-a.

- Možda je to nekom ideja. Neko je kada se pričalo oko dešavanja ovog vikenda na Kosovu pomenuo strane službe i rekao da su to najverovatnije Britanci, a ja kažem da su to sigurno oni. Šta je cilj britanske obaveštajne službe? Pa, da učini Srbiju manjom, slabijom i nebitnijom. To nije nova već vekovna britanska politika - rekao je Vučićević.

Više o pomenutim temama pogledajte u videu koji sledi:

#Dragan J. Vučićević

#Kosovo i Metohija

'