AKTUELNO

Neka se naša deca snalaze , neka im tate i mame kupe računare, ne mora baš svaka škola imati kabinet. Važno ja da nam gradska uprava ima moderne računare! To im daje njihov vođa, pardon, „vođin posilni“…

Da šabački „tajni vođa“ nije cicija, pokazao je „njegov junoša trenutno na zadatku gradonačelnika Šapca“, gospodin Nebojša Zelenović odlukom da u rebalans budžeta uđe i stavka od 8 miliona za nabavku računarske i administrativne opreme u Gradsku upravu. Sa ovim novcem moglo bi se opremiti 20 najsavremenijih računarskih kabineta u 20 škola u Šapcu. Tako je izračunao šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Pajić .

Mudro su ćutali odbornici, mudro je ćutao i Zelenović koji se tek vratio iz Zagreba gde je govorio o svojim iskustvima u sjajnom vođenju grada, energetskoj efikasnosti. Ćutali i izglasali.

Ali kada su učestale prozivke naprednjaka, o trošenju para iz budžeta za ovu godinu, nije mogao da ćuti uvaženi advokat Žoja Vuletić iz odborničke većine.

Da bi ućutkao ostatak opozicije, podsetio je Pajića na kaznu od 150. 000 dinara koja mu je odrezana u sudu za nanošenje boli i patnje gradonačelniku i otišao je korak dalje od sudije koji je ovakvu odluku doneo:

Jer, po mišljenju ovog advokata koji se valjda, razume u pravo, Pajić je prekršio Ustav i nekoliko zakona, pa mu ova kazna za povredu časti i dostojanstva nije velika.

Gradonačelnik Šapca namerio je da ode u Strazbur da se požali kako je teško biti opozicija u Srbiji i da su po sopstvenom kazivanju on i još dvojica njegovih kolega „poslednji Mohikanci“ . U Šapcu je danima veoma burno i po malo stresno. Jedna afera stiže drugu! U medije je stigla i „praseća afera“ sa nameštanjem zakupa zemljišta „partijskim drugovima“!? Gradske vlasti o svemu ćute, sa medijima koji ih otvoreno kritikuju, ne žele da komuniciraju, jer, kako kažu, ne odgovara im njihova retorika i neobjektivnost u izveštavanju!?

Ali, zato je manir tužakanja u Šapcu postao moda. Tuže odbornike, najavljuju tužbe protiv nekih medija, a Zelenović ide korak ispred i zakazuje susret u sudnici sa SNS-om.

#Šabac

'