AKTUELNO

Potpredsednik GO SNS Marko Đurić ističe da niko neće zaboraviti niti olako preći preko pretnji kojima se nepovratno ogadio javni prostor i politički život Srbije.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da Savez za Srbiju nema pravo ni da hvali ni da kudi premijerku Anu Brnabić dok joj se svi lideri tog saveza kolektivno ne izvine zbog izjave Željka Veselinovića.

Neka niko od njih ne misli da ćemo zaboraviti i olako preći preko njihovih perverznjačkih pretnji nasiljem, kojima su nepovratno zagadili javni prostor i politički život Srbije, jer time što su uskratili izvinjenje premijerki i svim pristojnim građanima naše zemlje oni su pokazali da su Savez za silovanje - rekao je Đurić, a navodi se u saopšenju SNS-a.

Foto: Tanjug

On je ocenio da je Brnabić postupila potpuno ispravno kada se "osvrnula na šunjanje (jednog od lidera Saveza za Srbiju) Vuka Jeremića hodnicima sedišta Ujedinjenih nacija".

Kako se navodi, "za razliku od Albanaca sa Kosova i Metohije koji su u Njujork otišli nepozvani, ali barem sa namerom da se izbore za nekakav kolektivni cilj, Jeremić je tamo otputovao kao turista koji se vraća na mesto zločina".

- Upravo on je 9. septembra 2010. godine pozvao Generalnu skupštinu da aklamacijom usvoji rezoluciju kojom je rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja izmešteno iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, što je našoj državi nepovratno umanjilo šanse da se izbori za svoje intrese - rekao je Đurić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je izjavila, komentarišući pokušaje kosovskih lidera da prisustvuju sednici u Njujorku, da i pojedini srpski opozicionari "po hodnicima UN pokušavaju da uhvate što više zvaničnika".

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo dokazuje da nije dostojna funkcije koju obavlja i da je svoju ulogu svela na "banalno podilaženje liku i delu Aleksandra Vučića".

Oni su potvrdili da zasedanju genralne skupštine UN prisustvuje jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, ali ne kao lider opozicije, već kao bivši predsednik Generalne skupštine UN, te ima doživotnu pozivnicu da prisustvuje tim zasedanjima.

Pročitajte još: 'Predstavnici Saveza za Srbiju su, POPUT POSLEDNJIH JADNIKA, čamili po hodnicima UN, gde je Jeremić zdušno radio protiv Srbije, kao što to čini Pacoli!'

#Dragan Đilas

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

#Željko Veselinović

'