AKTUELNO

Aleksandar Savić, član Gradskog odbora SNS, još jednom je pozvao odbornika Saveza za Srbiju Željka Veselinovića da podnese ostavku na odborničku funkciju u gradskom parlamentu, zbog uvreda i poziva na silovanje premijerke Ane Brnabić.

Savić je u pisanoj izjavi, dostavljenoj medijima, naveo da funkcioner Saveza za Srbiju, Veselinović, nije podneo ostavku na odbornički mandat ni nakon što je Skupština Beograda juče javno osudila njegov govor mržnje i poziv na silovanje premijerke Brnabić.

Savić navodi da su time Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Zoran Lutovac, kao i njegov DS, jasno pokazali građanima i građankama Srbije da nemaju ni stida ni srama, baš kao ni sam Veselinović, koji se i dalje krije od javnosti.

Svojim ponašanjem Veselinović nastavlja da omalovažava i vređa premijerku, gradski parlament, sve građane Beograda, ali pre svega sve žene u Srbiji - ističe Savić i dodaje da takvoj osobi nije mesto u političkom životu, a još manje u beogradskom parlamentu.

S obzirom na to da se Đilas, Jeremić, Boško Obradović, pa ni Lutovac nisu ogradili od izjave Veselinovića, sada je svima jasno da je jedini program Saveza za Srbiju nasilje, mržnja, krvoproliće i silovanje svih političkih neistomišljenika, naveo je Savić.

Naime, Veselinović, koga građani već nazivaju Ankl Fester (Uncle Fester), pozvao je na silovanje premijerke Ane Brnabić kada je na svom Tviter nalogu napisao sledeće:

Foto: TvPink Printscreen

Sramnu izjavu Veselinovića najoštrije je osudila Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, koja kaže da su pretnje silovanjem nedopustive i da je poziv Željka Veselinovića jasna poruka nasilnicima da čine krivična dela.

- Ja sam potpuno u šoku, neverovatno koliko iz jednog čoveka mržnje, netrepeljivosti i svega toga izlazi, a pri tom bez ikakvog razloga. Te takve pretnje silovanjem, to je nedopustivo, jer ja mislim kad bi muškarci znali šta za ženu znači silovanje, oni to nikad ne bi pomenuli, jer to je najstrašniji oblik nasilja koji može da se desi - rekla je Stanojević.

Brutalan napad Đilasovih sledbenika i pristalica na premijerku ukazuje na njihov odnos prema ženama i potvrđuje da oni ne prezaju da primitivnim uvredama napadnu svakoga ko iznosi istine o njima.

#Ana Brnabić

#SNS

#Željko Veselinović

'