AKTUELNO

Predrag Jeremić, urednik informative portala Pink.rs, rekao je gostujući u emisiji Svitanje, da je Aleksandar Vučić u Kini ostvario ogroman uspeh za Srbiju, jer, prema njegovim rečima, nove investicije koje dolaze ogromna su finansijska injekcija za našu zemlju. Jeremić dodaje i to da opozicija u Srbiji ni ovaj uspeh neće pozdraviti na pravi način, kao i da će sabotirati Srbiju i predsednika Vučića na svakom koraku.

- Složio bih se sa predsednikom Vučićem koji je rekao da je ovo važan dan za Srbiju. Treba da budemo svesni šta ovo znači za nas. Imali smo godine zastoja, dok "kormilo" nije preuzeo Vučić. Ovo je jedna velika finansijska injekcija, i građani Srbije mogu mnogo očekivati. Ovaj ugovor za RTB Bor je samo jedan od ugovora koje je predsednik sklopio, ali je jednako važan i ugovor za Zrenjanin koji je juče sklopljen. Kinezi su kontaktirali fabrike sa kojima rade, Folksvagen i Reno, gde treba da se proizvode gume za to tržište i to će biti zamajac ne samo za ljude iz tog kraja, nego i cele Srbije - rekao je Jeremić.

Kako kaže, to je velika investicija i za Srbiju i za samu Vojvodinu.

- Kada Kinezi nešto preuzmu to se radi ubrzano i radi se profesionalno. Samo bih podvukao to da sada vidimo da tu opozicija ne može ništa da kaže, ili ne bi smela da kaže, jer ovo što se radi je u interesu svih građana, jer tri milijarde investicija da uđe u zemlju je zaista veliki novac i za zapadne zamlje, a ne za jednu Srbiju koja hoće da se uspravi - rekao je Jeremić.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da je kod opozicije greška što ne opraštaju ni jedan uspeh i na svaki način pokušavaju da sabotiraju predsednika.

- Do 2013. godine imali smo zastoj u razgovorima sa svim zemljama i zastoj razvoja Srbije. Diplomatska borba Aleksandra Vučića dovela je do toga da Srbija ostvaruje i produbljuje kontakte. Nikada nismo imali ovakve kontakte sa Kinom, koja će ubrzo verovatno biti broj jedan ekonomija u svetu. Ako jedna takva ekonomija ulazi u priču sa Srbijom, onda to ipak pokazuje da naše rukovodstvo nešto radi - rekao je Jeremić.

Kako je rekao, poštovanje Đipinga prema Vučiću i našoj zemlji pokazuje i današnji dan, kada će se dogoditi njihov peti susret.

Ko voli Srbiju biće uz Zvezdu

- Danas je veliki dan za Srbiju. Crvena zvezda se našla u situaciji da igra sa najvećim imenima Evropskog fudbala, u Ligi Šampiona. Mislim da je svaki meč u Ligi šampiona novo iskustvo i lepo je da ti mladi momci odmere snage i vide gde su u odnosu sa najvećim imenima svetskog fudbala. Crveno beli će imati fantastičnu podršku, i svakom igraču znači da upozna žive legende. Verujem da ćemo svi večeras biti uz Zvezdu - rekao je Jeremić.

- Imamo na očitom primeru da je taj lični kontakt i odnos izuzetno bitan. Gospodin Vučić je radio dostojanstveno, nije gledao svoj inters, nego se borio za svakog građanina Srbije. Predsednici vole da se nađu sa Vučićem. Oni poštuju taj njegov stav. Mi smo ranije klečali, sad Srbija ne kleči, i to je veoma bitno - rekao je Jeremić.

On je rekao da očekuje, kada je u pitanju inovativnost, da to bude neki tehnološki razvoj u Srbiji, gde kako kaže, Vlada treba da preuzme i da zasuče rukave.

Foto: TvPink Printscreen

- Kinezi imaju veliko poštovanje prema nama, kao što i mi imamo prema njima. Vučić je umeo to da na dobar način nadogradi - rekao je Jeremić i dodao da su mediji u Kini dali veliku pažnju poseti predsednika Srbije njihovoj zemlji.

Na pitanje oko vojne saradnje sa Kinom i mogućnosti da prema pisanju medija Srbija dobije neko moćno naoružanje, Jeremić je rekao da je to dobra stvar, jer svako ulaganje u vojsku znači i jačanje države.

- Vrlo je bitno da se ulaže u vojsku. Ali i naći će se neko ko će kritikovati zašto ulažemo u vojsku. Naravno da moramo. Kao i što je predsednik više puta rekao i to je pametno razmišljanje, ne da bi napadali i ratovali, već da bi se tako odbranili i sačuvali naš mir. Tu je reč o odbranbenoj moći. A Kinezi vide i poštuju tu našu vojnu pamet, a pošto je postojala i ranije, ne vidim zašto sre ta saranja u oblasti vojne industrije ne bi nastavila i danas. Naravno da će nama dobro doći sve od vojne opreme što možemo da iskoristimo od same Kine - zaključio je Jeremić.

#Aleksandar Vučić

#Predrag Jeremić

'